Društvo

Knežević: Incidente na protestu su izazvali momci koji su spavali u kampu

Demonstrant Petar Knežević, napisao je na Fejsbuk stranici „Alternativa Crna Gora“, da nerede na nedjeljnim protestima nijesu pokušali izazvati ubačeni huligani, već momci koji su 20 dana spavali u kampu ispred Skupštine. Knežević je to opravdao pretrpljenim strahom i ,kako tvrdi, " udarcima dobijenim od crnogorske policije prethodnog dana".
 Knežević: Incidente na protestu su izazvali momci koji su spavali u kampu
Portal AnalitikaIzvor

„Želim reći da ljudi koji su sinoć pokušali "napraviti incident" nisu huligani, niti ubačeni elementi kako mediji i javnost tvrde, već samo momci koji su proveli 20 mirnih dana u kampu ispred Skupštine, a potom preživjeli strah i napad od strane "naše" policije tog jutra kada je 1000 specijalaca, došlo da ih rastjera iz istog tog kampa, a povrh toga sjutri dan opet pretrpjeli strah, suzavac, udarce i gumene metke u Hercegovackoj ulici, tako da sinoć taj osjećaj nepravde je eskalirao u nalet emocija i kratkotrajno gubljenje kontrole. Hvala redarima i ostalim ljudima koji su naše revoltirane saborce, koji su preživjeli teror policije, smirili zbog njih samih i svih nas“, napisao je Knežević na ovoj Fejsbuk stranici, koja je poznata kao žestoki podržavalac protesta.

demonstrantokU odgovoru Kneževiću, posjetilac pod nikom Gavrilo Princip napisao je „Bilo je i onih drugih, bilo je...“.

Podsjetimo, Predsjedništvo Demokratskog fronta najoštrije je osudilo napade huligana koje je, kako tvrde, režim poslao da izazovu nerede u kojima je teško povrijeđen njihov redar Zoran Mustur.

"Mustur je zadobio teške povrede štiteći policiju upravo od tih huligana koji su po zadatku htjeli da izazovu nerede sa ciljem da mirne građanske proteste predstave kao rušilačke", tvrde u DF-u.

policajacU neredima pred Skupštinom, tokom nedjeljnih protesta, teško je povrijeđen i jedan od starješina policije, čiju fotografiju je objavila Portal Analitika.

Potpredsjednik Vlade Duško Marković kazao je sinoć da da policija nije napadala demonstrante ispred Skupštine i da je privodila samo izgrednike, te da će nadležni organi utvrditi da li je bilo prekoračenja ovlašćenja.

P.Z.

Portal Analitika