Zabava

Saterlend: Doživio sam kliničku smrt

Glumačka ekipa akcione krimi drame „Bez granica“ snimala je ove godine u Rovinju. Tada je poznati kanadski glumac, koji se, između ostalog, proslavio ulogama u filmovima „Dvanaest žigosanih“, „M.A.S.H.“ i „Kelijevi heroji“, za hrvatski „Tportal“ ispričao je sve o snimanju treće sezone serije i uspomenama na Istru u kojoj je boravio prije 47 godina... i tamo zamalo preminuo
Saterlend: Doživio sam kliničku smrt
Portal AnalitikaIzvor

Iako je na snimanju kriminalističke serije Bez granica ovog aprila u Rovinju na setu slovio za najvećeg mrguda te izluđivao kolege svojim sitnim primedbama, glumački veteran Donald Saterlend u razgovoru za hrvatski Tportal pokazao se kao pravi džentlmen, topla i pristupačna osoba s jedinstvenim smislom za humor.

„Nema razloga da me se plašite iako, znate, ja svojim gardom sve preplašim“, poručio je na početku razgovora u šali 80-godišnji glumac.

No čim mu je postavljeno pitanje o njegovom psu koji ga prati i na snimanjima cijelim svijetom, Saterlend je brzo pokazao svoju nježniju stranu. Boravak u Istri ove godine nije bila njegova prva posjeta Hrvatskoj. U Istri je, naime, bio i prije 47 godina, kada je snimao film Zlato za odvažne, a ono što se tada dogodilo obilježilo mu je život.

„Tada sam skoro umro. Razbolio sam se, pao u komu i iskusio kliničku smrt na pet sekundi. Bilo je to neobično iskustvo jer sam u jednom trenutku vidio svijetlo na kraju tunela i osjetio sam kako se krećem prema njemu. Pogledao sam dole i gledao svoje beživotno tijelo. No, nisam hteo da odem, nisam želio umrijeti. Producenti su mojoj supruzi poslali telegram s porukom da ne dolazi u posjetu jer mi nema spasa i da će moje tijelo brodom poslati kući. Bio sam u bolnici šest nedjelja, a nakon toga sam nastavio da snimam“, prisjetio se glumac.

Slavni Kanađanin je tokom snimanja je s hrvatskim glumcem Goranom Višnjićem posjetio i selo Vižinada, a prije dvije godine bio je u Umagu.

„Hotel u kojem smo snimali Zlato za odvažne bio je zatvoren, a u vrijeme Jugoslavije i Tita bio je jedini u kojem se moglo kockati i piti alkohol. Ništa drugo ne prepoznajem osim hotela jer se sve ostalo promijenilo“, istakao je poznati glumac.

Za Višnjića je imao sve pohvale. „Goran je vrhunski glumac. Velik je profesionalac i bila mi je čast snimati s njim“, tvrdi Saterlend.

Nada se da će i sljedeće godine snimati u Hrvatskoj jer mu se jako sviđa hrana, a naročito riba.

Portal Analitika