Društvo

U apotekama „Montefarma“ neće biti nestašice ljekova

Apotekarska ustanova „Montefarm“ neće imati problema sa nabavkom ljekova do kraja godine kada su u pitanju finansijska sredstva – poručio je u izjavi za Pobjedu direktor te ustanove Radoman Dragaš.
U apotekama „Montefarma“ neće biti nestašice ljekova
Portal AnalitikaIzvor

Pobjeda je u subotu objavila da su i „Montefarm“ i privatne apoteke skoro dosegle finansijske limite za ljekove na recept na osnovu ugovora koji su potpisali sa Fondom za zdravstveno osiguranje. Posljednjeg dana septembra „Montefarm“ je Fondu fakturisao 12,84 miliona eura, a privatne apoteke 3,32 miliona eura.

Direktor Fonda Kenan Hrapović rekao je tada našim novinama da je odlukom o rasporedu sredstava za ljekove na recept za ovu godinu opredijeljeno ukupno 17,58 miliona eura. Od toga, za privatne apoteke 3,6 miliona ili 20,5 odsto, a za „Montefarm“ 13,98 miliona eura ili 79,5 odsto od čega za ljekove na recept 10,9 miliona, a 3,08 za plate zaposlenima.

Dragaš kaže da, što se tiče „Montefarma“, neće biti nikakvih problema, jer tu nije uvršteno 3,8 miliona eura koje je ova ustanova dobila na osnovu zaključka Vlade iz juna. Vlada je tada ovlastila „Montefarm“ da može da nabavi ljekove do tog iznosa, a „dug“ će biti naplaćen 2016. godine.

- „Montefarm“ i po planu javnih nabavki i svim ostalim raspoloživim sredstvima ima mogućnost da do kraja godine nesmetano dobavlja ljekove - istakao je Dragaš.

Portal Analitika