Društvo

JANJUŠEVIĆ: Pojedine grupe protestanata terorisale policiju

Tvrdnje da su bezbjednosne službe organizovale huligane da napadnu policiju tokom sinoćnih protesta Demokratskog fronta u Podgorici apsolutna su neistina, kazao je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević gostujući u Dnevniku TVCG.
JANJUŠEVIĆ: Pojedine grupe protestanata terorisale policiju
Portal AnalitikaIzvor

- Pripadnici policije su sinoć doživjeli teror od pojedinih grupa s protestne šetnje. Kao što se vidi na snimcima - u pojedinim trenucima smo imali napade kamenicama, flašama, bakljama na naše pripadnike - samo suzdržanom akcijom, prevashodno pripadnika svih organizacionih struktura koje su učestvovale u obezbjeđenju, spriječena je intervencija polcije, a samim tim i teže posljedice - istakao je Janjušević.

On je naglasio da je jedan policijski starješina teško povrijeđen kada je pogođen u glavu, iako je nosio zaštitnu opremu.

- Neću ni da pomislim šta se moglo desiti, s kakvim tragičnim posljedicama, da pogođeni kolega nije imao kacigu - rekao je pomoćnik direktora policije, uz napomenu da će u buduće preduzeti sve mjere, u skladu s Ustavom, kako bi zaštitili policijske službenike od takvog "iživljavanja".

Izvor: Portal RTCG

Portal Analitika