Region

VIDEO: Stranka Glavaša predala izborne liste uz "crnokošuljaše" Slavonske sokolske garde

Kao što je ranije najavljeno, tridesetak pripadnika Slavonske sokolske garde se nešto poslije 18 sati postrojilo pred hrvatskim Saborom, a Branimira Glavaša i druge čelnike HDSSB dočekali su pozdravom "Domovini vjerni - uvijek vjerni", prenosi T portal.
VIDEO: Stranka Glavaša predala izborne liste uz "crnokošuljaše" Slavonske sokolske garde
Portal AnalitikaIzvor

Tek nakon pozdrava, predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, praćen osnivačem Branimirom Glavašem i ostalim visokim zvaničnicima stranke, uputio se u Državnu izbornu komisiju i predao liste za 4. i 5. izbornu jedinicu.

- HDSSB tradicionalno izlazi na izbore u koaliciji s narodom, izlazi u četvrtoj i petoj izbornoj jedinici. Očekujemo najmanje ponavljanje rezultata s prošlih parlamentarnih izbora, a to je šest poslaničkih mandata - kazao je predsjednik stranke Vulin nakon predaje lista.

Na listi, doduše, ovog puta nema najaktivnijeg poslanika iz prošlog saziva, Bora Grubišića, ali Vulin kaže da je to bila Grubišićeva odluka. Na listi nema ni saborskog poslanika Dražena Đurovića, koji je jutros napustio stranku.

- I mene je iznenadila ta odluka. Sinoć je predsjedništvo glasalo za liste i on je potpisao prihvatanje kandidature, a očigledno je da su tu prevladale osobne ambicije - rekao je Vulin.

Iako na HDSSB-ovim listama nema Grubišića i Đurovića, u 4. izbornoj jedinici predvodi je Branimir Glavaš, a predsjednik stranke predvodi listu u 5. izbornoj jedinici.

Glavaš svoje prvo mjesto na listi nije htio da komentariše, rekavši da "poslije predsjednika nema što da doda".

Tekst: Tporal.hr

Foto, video: Index.hr

Portal Analitika