Zanimljivosti

Hrvatska ima "Izbornu trku" - prvu političku društvenu igru

Društvena igra na tabli "Izborna trka" ("Izborna utrka") vodi igrače putevima političke hijerarhije - od kuhanja kafe i odlaska po užine, do svrgavanja šefa stranke i osvajanja vlasti u lokalnoj samoupravi, prenosi T portal.
Hrvatska ima "Izbornu trku" - prvu političku društvenu igru
Portal AnalitikaIzvor

Prva društvena igra političke tematike u Hrvatskoj pojaviće se u prodavnicama ove zemlje u srijedu, kad će biti predstavljena na sajmu "Kupujmo hrvatsko" na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Proizvođač je kompanija zanimljivog naziva - "Tvornica gluposti".

- U "Izbornoj utrci" dva do četiri igrača bore se za pobjedu na izborima za lokalnu samoupravu na duhovit način, bez prozivanja ili favoriziranja neke stranke ili pojedinca. Mogu birati političku opciju, stvarati neprijatelje i ulaziti u koalicije, ali i naučiti kako se na ovdašnji način postaje šef lokalne samouprave ili gradonačelnik. Stranačka hijerarhija kreće od kuvanja kave i odlaska po užinu, do svrgavanja šefa stranke, te osvajanja vlasti u lokalnoj samoupravi - stoji u najavi ove igre.

1910tablaU svijetu, naročito u SAD-u, postoji tradicija pravljenja društvenih političkih igara. Gotovo o svakom američkom predsjedniku napravljena je bar jedna igra, a rekorder s desetak igrica je predsjednik Džon F. Kenedi. Najstarije takve igre datiraju još iz 19. vijeka - "Election" ("Izbor", 1896) i "Politics" ("Politika", 1900). Tematski imaju različite podvrste, a jedna od njih, kojoj pripada i "Izborna utrka", je politička satira kojom se na duhovit način objašnjava politički uticaj na društvo.

"Izborna utrka" nalazi se u kartonskoj kutiji, a sadrži tablu, kartice, osam figurica, žetone i kockicu za bacanje.

Više o igri možete saznati na Facebook stranici "Izborne utrke".

Izvor: Tportal.hr

Foto: Facebook / Oficijelna stranica

Portal Analitika