Region

BEOGRAD: Glišić i Vukadinović predvodili protest podrške demonstracijama u Podgorici

Oko stotinu ljudi okupilo se danas ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu na, kako se navodi, protestu protiv nasilja policije nad demonstrantima u Podgorici, prenosi B92.
BEOGRAD: Glišić i Vukadinović predvodili protest podrške demonstracijama u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Okupljeni su nosili transparente "Dio smo revolucije", "Milo, izrode" i "Sloboda srpskoj Sparti" i uzvikivali "Gotov je" i "Milo, lopove".

U ime okupljenih, protestnu notu i peticiju podrške protestu "Sloboda traži ljude" predali su bivši lider "Dveri" Vladimir Glišić i analitičar Đorđe Vukadinović. Peticiju je potpisala i predsjednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić koja je prisustvovala protestu.

Glišić je rekao da oni moraju da predaju protestnu notu "jer Vlada Srbije prećutno podržava vlast Mila Đukanovića".

Vukadinović je naveo da Crna Gora ne može biti slobodna dok se ne oslobodi Srbija i istakao da građani Srbije treba da podrže i da se ugledaju na one koji protestuju u Crnoj Gori tražeći ljudska prava i slobodne izbore.

1910ambascgbgB92 navodi da je sinoć u Podgorici održan protest nekoliko hiljada pristalica opozicije, koje je predvodio Demokratski front, a koji su obilježili incidenti, kada su demonstranti kamenjem, bakljama i suzavcem u spreju gađali policiju ispred zgrade parlamenta Crne Gore.

Policija nije reagovala silom, ali je kod zgrade Skupštine upotrijebljen suzavac. Redari organizatora protesta su nastojali da smire demonstrante i sprječavali ih da dođu u direktan kontakt sa policijom.

Izvor: B92.net

Foto: B92.net, Blic.rs

Portal Analitika