Društvo

Studentska umjetnička grupa iz Kine posjetila UCG

Rektorka Radmila Vojvodić i prorektori Univerziteta Crne Gore sastali su se danas u Rektoratu sa delegacijom Čangša Univerziteta nauke i tehnologije iz Kine, koju predvodi prorektor Zou Hongru.
Studentska umjetnička grupa iz Kine posjetila UCG
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Studenti iz Kine izveli su sinoć u Crnogorskom narodnom pozorištu multimedijalni performans ,,Most prijateljstva“, kojim su kroz operu, tradicionalne i savremene igre, orkestarsku muziku, kao i solističke nastupe vokalnih i instrumentalnih izvođača,crnogorskoj publici približili duh i tradiciju Kine.

Čangša Univerzitet nauke i tehnologije je partner Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa kojim je osnovan Institut Konfucije na UCG.

“Rektorka Vojvodić istakla je da saradnja između dva univerziteta tek počinje, i da bi trebalo da se proširi na razmjenu studenata i nastavnika i učešće u zajedničkim istraživačkim projektima. Prema njenim riječima, posebno raduje to što u predstavi učestvuju studenti Čangša Univerziteta, mladi ljudi koji su uspjeli da drevnu tradiciju približe široj publici. Prorektor Čangša UniverzitetaZou Hongruukazao je na ulogu Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore u  promociji kineskog jezika i kulture, i istakao da se već uspostavljena uspješna saradnja dva univerziteta nastavlja zajedničkim projektima”, stoji u saopštenju Rektorata UCG.

Izvođenje predstave „Most prijateljstva“ u Crnogorskom narodnom pozorištu realizovano je uz podršku kompanije CRBC, a publika ima priliku da je večeras u 19 sati pogleda u KIC ,,Budo Tomović“. Ulaznice se prodaju po cijeni od jednog eura, a prihod od prodatih karata Institut Konfucije će dodijeliti KIC-u.

Portal Analitika