Društvo

DNP i DF podnose krivičnu prijavu protiv Konjevića i Stojanovića

Demokratske narodna partija i Demokratski Front će podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Raška Konjevića kao i protiv direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Slavka Stojanovića.
DNP i DF podnose krivičnu prijavu protiv Konjevića i Stojanovića
Portal AnalitikaIzvor

"Konjević i Stojanović kao najodgovorni ljudi i naredbodavci moraće da snose odgovornost za  nenajavljeni brutalani upad policije u ranim jutarnjim časovima ispred Skupštine Crne Gore, napad   na mirne demonstrante, kao i za batinanje  i  hapšenje poslanika, i drugih građana koji su u skladu sa zakonom mirno, demokratski i dostojanstveno protestvovali dvadeset dana", saopštio je portparol DNP-a Milun Zogović.

Na ovaj način će do kraja biti ogoljena sramna zloupotreba pripadnika policije kroz primjena brutalne sile protiv političkih neistomišljenikačiji je jedini prekršaj što u diktatorskoj državi mirno traže stvaranje uslova za prve fer i poštene izboreu Crnoj Gori. Uhvaćen u nečasnoj raboti, ministar Konjević izlazeći van granica  lijepog ukusa i protokolarnih manira, uzaludno pokušava da medijskim nastupima zamagli istinu  gomilama neistina, paušalnih ocjena i neosnovanih tvrdnji.

"A da su dvostruki standardi ideološka i politička matrica ministra Konjevića najbolji primjer je njegov spektakularni obilazak lakše povrijeđenih policajaca koji su čekali u KBC-u da dođe ministar da ih obiđe, zatim verglajući žvakaću gumu da novinarima izjavu a onda svi zajedno pođu kući. Praveći se da ne primjećuje  veliki broj građana ispred Kliničko bolničkog centra koji je zabrinuto iščekivao vijest o zdravstvenom stanju teško povrijeđenog redara Zorana Mustura, koji je povrede zadobio braneći policajce od instruisanih huliganskih grupaod strane klanova unutar ANB-a i policije, koji su pokušavali da izazovu nerede,  ministar Konjević se nije upristoio čak ni da pomene povrijeđenog Mustura, a kamo li da ga obiđe i zainteresuje se za njegovo zdravstveno stanje još jednom jasno potvrđujući svoje moralne i poslušničke domete", navodi se u saopštenju.

Portal Analitika