Društvo

Podnijete krivične prijave protiv Kneževića i Bajčetića

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, nakon izjašnjenja zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Podgorici o pravnoj kvalifikaciji djela, tom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv poslanika Milana Kneževića i odbornika u Glavnom gradu Nikole Bajčetića, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopštili su iz Uprave policije.
Podnijete krivične prijave protiv Kneževića i Bajčetića
Portal AnalitikaIzvor

Kako su objasnili iz MUP-a, sumnja se da su Knežević i Bajčetić počinili krivično djelo 17. oktobra 2015. godine u jutarnjim časovima, prilikom asistencije koju je u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, shodno Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći državnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka, policija pružila Komunalnoj policiji Glavnog grada u izvršenju odluke ove službe – uklanjanja bine, šatora i drugog mobilijara sa mjesta održavanja javnog okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta.

O događajima je upoznat nadležni tužilac koji je nakon uvida u spise predmeta kvalifikovao krivična djela.

-Podsjećamo da je Knežević tom prilikom, kako se sumnja, fizički nasrnuo na policijskog službenika koji je bio na dužnosti. Policijski službenik, iako je bio napadnut, nije ka njemu upotrijebio sredstva prinude. Sumnja se da je Bajčetić, podsjećamo, upravljajući vozilom marke Renault Megan, probio postavljenu policijsku patrolu i policijski kordon u Bulevaru Stanka Dragojevića i Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, čime je ugrozio živote učesnika javnog okupljanja i doveo u neposrednu opasnost živote službenika policije i nadležnih službi Glavnog grada, ističe se u saopštenju.

Krivična prijava protiv Kneževića je tužiocu podnijeta jutros u redovnom postupku, dok je Bajčetić 17. oktobra, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode. 

Portal Analitika