Društvo

Juventas i Kvir Montenegro: Bezbjednost novinara i medijskih kuća mora biti neupitna

Nevladine organizacije, Juventas i Kvir Montenegro najoštrije su osudile napade na novinare i novinarke i redakcije medijskih kuća, prijetnje smrću novinarima i novinarkama kao i napade na policijske službenike i službenice i prostorije političkih partija.
Juventas i Kvir Montenegro: Bezbjednost novinara i medijskih kuća mora biti neupitna
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Nedopustivo i neprihvatljivo je da se nezadovoljstvo uređivačkom politikom i medijskim izvještavanjem bilo koje medijske kuće ispoljavati nasiljem i nedozvoljenim radnjama. Sloboda i bezbjednost novinara i medijskih kuća mora biti neupitna. Nezadovoljstvo radom bilo koje političke partije, ne smije se ispoljavati nasilnim putem, već se diskusija o tome mora voditi na civilizovan, demokratski način i unutar institucija sistema”, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz pomenutih organizacija najoštrije su osudili i zabilježene napade na policijske službenike prilikom njihovog vršenja službene duznosti. Iz Juventasa i Kvira zahtijevaju adekvatnu i hitnu istragu svakog slučaja prekoračenja ovlaštenja policijskih službenika protiv učesnika i učesnica demonstracija.

“Sa svim navedenim u vezi, zahtijevamo od državnih organa adekvatne, nadasve nepristrasne i profesionalne mjere i radnje kako bi bile utvrđene ispravne činjenice o svakom mogućem kršenju zakona od strane svih uključenih aktera”, zaključak je saopštenja.

Portal Analitika