Fudbal

WU17: Hadžiosmanović prozvao za kvalifkacije

Selektor ženske kadetske reprezentacije Crne Gore Derviš Hadžiosmanović objavio je spisak igračica za turnir preliminarne runde kvalifikacija za plasman na WU17 Evropsko prvenstvo.
WU17: Hadžiosmanović prozvao za kvalifkacije
Portal AnalitikaIzvor

Na turniru koji će se održati u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju za prva dva mjesta i plasman u elitnu rundu kvalifkacija, pored naše selekcije, boriće se kadetkinje Finske, Farskih Ostrva i Islanda.

Naša selekcija u prvom kolu, koje se igra 22. oktobra igra protiv Islanda. Dva dana kasnije za protivnika će imati vršnjakinje iz Finske, dok će u posljednjem kolu koje je na programu 27. oktobra odmjeriti snage sa selekcijom Farskih Ostrva.

- Sa ovom selekcijom odigrali smo dva razvojna turnira ove godine i došlo je vrijeme da igramo turnir kvalifkacija. Mislimo da imamo talentovanu generaciju. Iako smo po rejtingu treća ekipa u grupi, učinićemo sve da se domognemo drugog mjesta koje bi nas odvelo u elitnu rudnu. Kako smo domaćini turnira nadamo se da ćemo imati i pomoć publike na našem kampu. Ovo je veliki test za ovu generaciju i sigurni smo da će djevojke dati sve od sebe, što je i do sada bio slučaj. Prolazak u narednu fazu takmičenja bi bio velika satisfakcija za njihov dosadašnji rad a to bi bilo dobro i za popularizaciju fudbala među najmlađim djevojkama, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Spisak
Golmani: Katarina Joksimović (Cveteks) i Ivana Čabarkapa (Breznica).
Odbrana: Tamara Tošić, Biljana Lončar (Breznica), Jovana Vlahović, Dženana Dacić (Pristan) i Kasandra Moračanin (Sjeverna zvijezda). 
Vezni red: Jelena Raičević (B93, Danska), Ana Novović (Cveteks), Biljana Vraneš (Breznica) i Jelena Vujadinović (Ekonomist). 
Napad: Nađa Stanović (USK Lođ, Poljska), Andrea Vučić, Maja Šaranović (Ekonomist), Jovana Brašnjo (Breznica), Ksenija Jelenić (Lovćen),Aleksandra Popović i Tamara Tripković (Mladost 2015)

Portal Analitika