Abiznis

MBA: Panoramski putevi značajna podrška sektorima turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja

Sljedeće aktivnosti Montenegro Biznis Alijanse (MBA), kada je sektor turizma, poljoprivredne i ruralnog razvoja u pitanju, odnosiće se na aktivnom podsticanju izgradnji takozvanih panoramskih puteva, odnosno planinskih staza na čitavoj teritoriji Crne Gore. „Smatramo da za to postoje svi realni uslovi, a sve to ne traži previsoka finansijska sredstva“, kažu u Montenegro Biznis Alijansi.
  MBA: Panoramski putevi značajna podrška sektorima turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora bi, u narednih nekoliko godina, mogla biti prošarana panoramskim putevima, odnosno planinskim stazama kojima bi bile povezane sve opštine u Crnoj Gori, od primorja do sjevera.

-Znamo da na teritoriji svake opštine postoje kakve takve planinske staze koje su  nekada korišćene za komunikaciju sa susjednim gradovima. Zadatak svake opštine bi bio da na svojoj teritoriji  sve takve staze uredi i dotjera, eventualno ih proširi i poveže sa planinskim stazama koje bi uredile granične opštine,  i tako redom, od juga do sjevera, navodi se u saopštenju.

Za realizaciju ovog projekta ne bi bila potrebna neka prevelika investicija smatraju u MBA, a pozitivni efekti bi svakako bili dragocjeni i dugoročni.

-Zamislimo  turiste koji sa primorja krenu ovim stazama  pješačeći prema sjeveru. Na koliko bi divnih vidikovaca i panorama nailazili na tom putu.  Upravo na tim mjestima bi se mogao razviti unosan biznis kroz izgradnju odgovarajućih sadržaja turističkog tipa koji bi se snadbijvali poljoprivrednim i drugim proizvodima sa seoskog, odnosno ruralnog područja. Upravo ta sprega turizma i poljoprivrede je veoma bitna za ovu našu priču, s ciljem podsticanja razvoja ruralnog dijela naše države. Namjera MBA je da u ovaj projekat krene što prije, uz očekivanu podršku od strane svih relevantnih subjekata koji  bi na različite načine mogli podržati ovakvu našu  inicijativu, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika