Društvo

Novljani sakupili novac za Žanu

Na humanitarnom koncertu „Herceg Novi za Žanu", koji je sinoć organizovan u Dvorani Park, skoro 400 Novljana svojim dolaskom, kupovinom ulaznice od 3 eura, pomoglo je liječenju naše mlade sugrađanske sa 1.245 eura.
Novljani sakupili novac za Žanu
Portal AnalitikaIzvor

Ovim koncertom „zaokružene" su humanitarne akcije koje su proteklih dana bile organizovane kako bi se što prije prikupilo neophodnih 50 hiljada eura za nastavk liječenja naše Bijeljanke.
Zbog sinoćnjeg koncerta, dva sata pred njegov početak, iz Njemačke je doputovao i Žanin otac, Ranko, koji je vidno ophrvan emocijama zbog svega što su Novljani proteklih dana uradili za njegovu kćerku, želio da se javno zahvali svima i prenese Žanine poruke njenim Novljanima.

- Nijesam vjerovao u Facebook i socijalne mreže i nijesam mislio da to može postići bilo kakav efekat. Međutim, kada sam proteklih dana vidio šta se sve i koliko brzo uradilo, ne znam kome bih više zahvalio. Na onoj slici sa plakata, vidjeli ste Žanu, koja u krevetu jednu ruku drži prikopčanu na infuziju, dok joj je druga ruka ispružena. Tu njenu ruku prihvatilo je ovih dana stotine Novljana, kojima je Žana i čitava naša porodica neizmjerno zahvalna. U svemu ovome, jedan od Žaninih doktora kazao mi je: „Taj vaš Herceg Novi, sigurno ima 3 miliona stanovnika, kad su za ovako kratko vrijeme uspjeli da prikupe sav ovaj novac. Nasmijao sam se i samo mu kazao: „Nema 3 miliona, nas je dolje nekih 30 hiljada, ali vrijedimo kao ta tri miliona".
Kad je riječ o zdravstvenom stanju njegove ćerke, Ranko tvrdi da je „ona sada u dobrim rukama", jer je i sam medicinski radnik, pa je uvjeren da njegova Žana ima adekvatnu njegu. "Bože zdravlja, nadamo se da ćemo se vratiti u Herceg Novi oko Nove godine, najdalje Božića, i volio bih da tada napravimo još jedan koncert, kada i Žana bude bila prisutna", kazao je on, nadajući se da neće biti potrebno presađivanje matičnih ćelija, jer to je zahvat koji će zahtijevati novih 80 – 100 hiljada eura.

Žanin otac ispraćen je ovacijama sa bine, a program je nastavljen jednoiposatnim koncertom, gdje su se na sceni Dvorane Park smjenjivala 3 KUD- iz Herceg Novog – Igalo, Ilija Kišić i Sloga. Pored njih nastupili su i članovi Plesnog kluba Diano, jazz muzičar Dragan Carlo Đorđević, kao i Boka band.
Noć prije, u klubu „Casa" u Igalu organizovano je takođe humanitarno „Veče za Žanu", gdje je takođe prikupljeno preko 2 hiljade eura. Podsjetićemo da su se akciji, pored ostalih priključili Hercegnovski Strip Festival, sakupivši od prodaje plakata i radova poznatih strip majtora 420 eura. Zatim Moto klub Kruzer koji je na humanitarnoj žurci u klubu Peoples, sopstvenim učešćem i prikupljanjem novca na dva štanda sakupio 3.000 eura. U sportskoj sali OŠ "Orjenski bataljon" održan je turnir u malom fudbalu. Gotovo da ne postoji lokal u kojem nije bilo kutije ili već ispisane priznanice sa žiro računom za prikupljanje novčane pomoći.

Sredstva su uplaćivali pojedinci, organizacije i kako je Radio Jadran imao posljednju informaciju iz Žanine porodice, sakupljeno je skoro svih potrebnih 50 hiljada eura za njeno liječenje u inostranstvu. (Radio Jadran)

Portal Analitika