Politika

Delegacija EU: Političari da nastave sa konstuktivnim dijalogom u Skupštini

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori saopštila je povodom protesta da aktivno prati situaciju u zemlji te da poziva sve političke aktere na konstruktivni dijalog u okviru demokratskih institucija.
Delegacija EU: Političari da nastave sa konstuktivnim dijalogom u Skupštini
Portal AnalitikaIzvor

-Pažljivo smo pratili dešavanja u Podgorici u proteklih nekoliko dana. Očekujemo od svih strana da pokažu uzdržanost i da poštuju zakon. Naročito pozivamo sve političke aktere da nastave sa konstruktivnim dijalogom u okviru demokratskih institucija i procesa. U tom svjetlu, pozdravljamo inicijativu za obnavljanjem političkog dijaloga unutar Skupštine, navodi se u saopštenju Delegacije dostavljenom Portalu Analitika.

Iz Delegacije su kazali da se demonstranti moraju suzdržati od nasilja, ali i da novinari moraju uživati slobodu u nesmetanom obavljanju posla.

-I dok bi demonstranti trebalo da poštuju zakon i da se suzdrže od nasilja, prekomjerna upotreba sile od strane nadležnih je takođe neprihvatljiva. Istovremeno, sloboda izražavanja je temeljno pravo. Novinari bi trebalo da rade profesionalno i da uživaju slobodu u nesmetanom obavljanju njihovog posla. Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori je zabrinuta povodom privođenja dva novinara, kao i napada na redakciju TV PINK M, koji je rezultirao i povredom jedne novinarke. Nadležni organi bi sada trebalo da temeljno istraže ove incidente, u skladu sa principima vladavine prava, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika