Društvo

DF osuđuje napade huligana

Predsjedništvo Demokratskog fronta najoštrije osuđuje napade huligana koje je režim poslao da izazovu nerede u kojima je teško povrijeđen naš redar Zoran Mustur. Mustur je zadobio teške povrede štiteći policiju upravo od tih huligana koji su po zadatku htjeli da izazovu nerede sa ciljem da mirne građanske proteste predstave kao rušilačke.
DF osuđuje napade huligana
Portal AnalitikaIzvor

"Tokom sinoćnjih protesta povrijeđeno je još 18 redara , zato pretpostavljamo da policija neće identifikovati, a tužilaštvo procesuirati pripadnike huliganskih grupa  koje su ANB i djelovi policije ubacili da izazovu nered", saopšteno je Portalu Analitika iz tog saveza.

Posebno je simptomatično što je Uprava policije odlučila da povuče policijske snage sa rute kuda su šetali demonstranti ostavljajući ih vidljive u okolini, I tako otvarala prostor instruisanim grupama huligana  da svojim djelovanjem i napadima na demonstrante i na policiju izazovu žrtve kako bi za to bili optuženi organizatori mirnih protesta.

Istovremeno , Predsjedništvo DF-a  osuđuje iniciranje održavanja  sjednice Odbora za bezbjednost, kao i učešće opozicionih poslanika u njenom radu kada se zna da je DF van Skupštine i da već godinu dana predstavnici Demokratskog Fronta ne učestvuju u radu odbora.

Potvrda za to je i saopštenje nakon sjednice Odbora za bezbjednost na kojoj je data puna podrška policiji za upotrebu sile protiv učesnika mirnih demokratskih protesta a koje je identično saopštenju sa sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost kojim je predsjedavao Milo Đukanović, a  kojoj je prisustvovao i jedan opozicioni poslanik.

Predsjedništvo Demokratskog Fronta poziva sve istinske opozicione poslanike da ne učestvuju u daljem radu Skupštine i da nam se pridruže i uzmu učešće na protestnom skupu zakazanom za subotu 24. oktobra u Podgorici.

Portal Analitika