Društvo

AKEM: Napad na TV Pink M dno civilizacijskog sunovrata

Asocijacija komercijalnih elektronskih medija Crne Gore najoštrije osuđuje vandalski napad pripadnika Dekomkratskog fronta koji je, nakon završenog potesnog skupa zasuo kamenicama prostorije TV Pink M, porazbijao stakla i ugrozio život zaposlenima u toj medijskoj kući, prvenstveno urednici Ivani Drobnjak koja je bila na zadatku u trenutku napada.
AKEM: Napad na TV Pink M dno civilizacijskog sunovrata
Portal AnalitikaIzvor

“Demonstracija sile pojedinaca kojima se ne dopada istina u cilju stvaranja lažne slike o Crnoj Gori koja je pred vratima NATO alijanse,mora biti najhitnije predmet djelovanja institucija sistema koje su zadužene za čuvanje ustavom zagarantovanih vrijednosti naše države”, ističu oni.

AKEM “kukavički čin” učesnika u protestu prema TV Pink M smatra i svojevrsnim pritiskom na one medije koji su u službi profesionalnog novinarstva i poštovanja etičkog kodeksa, čiji je, kako kažu,  cilj  da se upozori  na moguće posljedice po one medije koji objektivno i pravovremeno izvještavaju građane o svim važnim događajima u državi. 

Oni pozivaju ostale medije da se ujedine u osudi ovakvog djelovanja vandala koji, kako dodaju, u ostvarivanju svojih zadatih ciljeva ne prezaju ni od fizičkog ataka na novinare.

“Kamenovanje radnog prostora TV Pink M, a posebno povrijeđivanje urednice Drobnjak kojoj želimo brz oporavak, smatramo dnom civilizacijskog sunovrata, spremni da kolegama iz TV Pink M pružimo svaku vrstu pomoći i solidarnosti koju istinski osjećamo”, zaključili su u saopštenju.

CdM

Portal Analitika