Društvo

Sindikat medija: Novinari kolateralna šteta svih dešavanja u društvu

Sindikat medija Crne Gore najoštrije je osudio napad na redakciju Televizije Pink M, uništavanje imovine tog medija i naročito povređivanje koleginice Ivane Drobnjak, koje je posljedica ponašanja pojedinaca koji su prisustvovali protestu Demokratskog fronta.
Sindikat medija: Novinari kolateralna šteta svih dešavanja u društvu
Portal AnalitikaIzvor

“Negodovanje i neslaganje sa uređivačkom politikom bilo kojeg medija je legitimno ali fizički nasrtaji i kamenice nisu i ne smiju biti način borbe protiv neistomišljenika i to je ponašanje koje ne smije biti tolerisano”, ističu iz Sindikata medija.

Oni izražavaju solidarnost sa koleginicom Drobnjak i ostalim koleginicama i kolegama iz Televizije Pink M i ukazuju da su i posljednji protesti, pokazali koliko je nezahvalno biti medijski radnik u Crnoj Gori. 

“Novinari i zaposleni u medijima su potpuno nezaštićeni, uvijek na udaru i kolateralna šteta svih dešavanja u društvu i to stanje mora da se promijeni”, kazali su oni apelujući  na učesnike protesta, organizatore okupljanja, policiju i komunalne službe da pokažu više razumjevanja za  tu profesiju ali i sopstveni demokratski kapacitet.

Portal Analitika