Politika

Konjević: Koalicija suštinski raskinuta nakon odgovora da Brajović i Lazović ostaju u Vladi

Nakon odgovora DPS-a SDP-u da Ivan Brajović i Vujica Lazović ostaju u Vladi, suštinski je raskinuta koalicija SDP-DPS saopštio je gostujući u emisiji “Živa Istina” potpredsjednik SDP-a Raško Konjević.
Konjević: Koalicija suštinski raskinuta nakon odgovora da Brajović i Lazović ostaju u Vladi
Portal AnalitikaIzvor

DPS je nedavno odgovorio SDP-u da nije trenutak za promjene u Vladi, te da ministri Brajović i Lazović ostaju na tim funkcijama. 

Na zvaničan odgovor SDP-a, koji je, inače bio najavljen za dane nakon odlaska delegacije NATO-a, neće se još dugo čekati.

Kako je saopštio potrpredsjednik te partije Raško Konjević odgovor će biti definisan na organima partije, a tokom sedmice biće Predsjedništvo SDP-a. 

"Takvim odgovorom DPS-a su potvrđene dvije stvari, jedna je da su bili umiješani u kongresna dešavanja u SDP-u, a drugo je da su potvrdili i dodatno doprinijeli tome da koalicija DPS- SDP suštinski više ne postoji. Vlada je već tehnička nakon takve odluke DPS-a i nemaju našu suštinsku podršku u Vladi" kazao je Konjević.  

A kako Konjević doživljava sada svoju poziciju u Vladi-da li podržava Vladu, u kojoj je ministar ili SDP, čiji je potpredsjednik?

"Otvorimo koalicioni sporazum i ja sam lojalan njemu i politici SDP-a, zato što SDP nije prekršila u svom političkom djelovanju ništa od suštinskih stvari koje su tamo definisane" naveo je on.  

Na pitanje ko su potencijalni postizborni partneri SDP-a , Konjević je najprije kazao da vjeruje da će poslije dobijanje poziva za NATO doći do promjena na političkoj sceni.

"Vjerujem da će se i nama i DPS-u i Bošnjačkoj stranci kao konstituentima vlasti otvoriti mogućnost da to ne budu saradnje koje su uokvirene samo u ovo što su današnje poliičke saradnje, pri čemu bih isključio Demokratski front, posebno nakon onoga što je njegovo političko djelovanje u zadnjih mjesec dva. Ostaju svi oni koji budu poštovali nekoliko ključnih programskih odrednica" kazao je Konjević. 

Na pitanje da li je u igri i DPS, Konjević je odgovorio potvrdno. 

Antena M 

Portal Analitika