Politika

Odbor: Utvrditi eventualne zloupotrebe službenih ovlašćenja

Odbor od subjekata parlamentarnog nadzora zahtijeva preispitivanje, u propisima utvrđenoj proceduri, zakonitosti određenih preduzetih mjera i radnji pojedinaca, u cilju utvrđivanja eventualnih prekoračenja ili zloupotrebe službenih ovlašćenja i sankcionisanje počinilaca, navodi se u saopštenju nakon sjednice Odbora za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore.
Odbor: Utvrditi eventualne zloupotrebe službenih ovlašćenja
Portal AnalitikaIzvor

Jednica pomenutog odbora održana je kasno sinoć a povod su bila najnovina dešavanja u Podgorici vezana za proteste DF-a. Sjednici su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović. Poslanici DF-a nijesu bili na pomenutom zasjedanju.

- Odbor je povodom razmatranja aktuelne bezbjednosne situacije u vezi sa višednevnim protestima u Podgorici, na temelju sprovedenog parlamentarnog nadzora i upoznavanja sa mjerama i radnjama preduzetim s tim u vezi, iskazao punu podršku svim nadležnim državnim organima u sprovođenju zakonom utvrđenih nadležnosti sa ciljem zaštite Ustavom zagarantovanih demokratskih vrijednosti Crne Gore, integriteta, slobode i imovine svakog građanina - navodi se u saopštenju nakon sjednice odbora.

Odbor od državnog tužilaštva očekuje da pruži institucionalni odgovor i u najkraćem roku da pravnu ocjenu događanja koji za posljedicu imaju više povrijeđenih pripadnika policije, novinara, građana, oštećenje materijalnih dobara i druge oblike štete sa ciljem zaštite ustavnog poretka i vladavine prava.

Takođe su pozvali sve političke subjekte da povodom otvorenih političkih pitanja intenziviraju dijalog u okviru nadležnih institucija sa ciljem smanjenja tenzija i očuvanja mira i stabilnosti u Crnoj Gori.

 

Portal Analitika