Politika

Konjević: Napade na policiju više nećemo tolerisati

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović obišli su večeras u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici policajce koji su povrijeđeni tokom okupljanja pristalica Demokratskog fronta.
Konjević: Napade na policiju više nećemo tolerisati
Portal AnalitikaIzvor

“Noćas smo bili u obavezi da posjetimo više policajaca, koji su povrijeđeni u demonstracijama.  Tolika količina kamenovanja i s druge strane nereakcije crnogorske policije je nešto što nas je dovelo do ove situacije”, rekao je Konjević i poručio da je siguran u to da se ovakve stvari više neće ponoviti, barem sa asprekta crnogorske policije, kao i da se ovo više neće tolerisati.

Prema njegovim riječima jedan od rukovodilaca je ozbiljno povrijeđen, ima povrijeđenu arkadu, i nalazi se u Urgentnom centru.

“Ostali policajci su lakše povrijeđeni”, rekao je novinarima Konjević.

On je naglasio da policija ne primjenjuje ovlašćena suprotno Zakonu, već u skladu sa zakonom.

“I noćas su se stekli uslovi za policijsku akciju, ali policija nije željela da reaguje. S ovim postupanjem prema policiji, sve se završava, sve će biti u skladu sa zakonom, prema bilo kome ko upražnjava silu.  Da napomenem, policajci su povrijeđeni na protestima koji nijesu bili legalni ni prijavljeni”, dodao je Konjević. 

Konjević je rekao da je informisan i o tome da je kamenovana TV Pink M i da je tom prilikom povrijeđena novinarka Ivana Drobnjak.

“Nečuveno je to, bez obzira da li se mi slagali sa izvještavanjem nekog medija ili ne, ne možemo afirmisati nasilje na medije kao izraz nezadovoljstva zbog izvještavanja”, kazao je on.

Izvor: cdm.me

Foto: rtcg.me

Portal Analitika