Košarka

Spasojević: Tokom cijele utakmice imali smo problema u odbrani

Košarkaši Sutjeske pretprjeli su večeras u 6. kolu ABA lige četvrti poraz u ovog regionalnom tamičenju, drugi pred svojim navijačima. Bolja od Sutjeske bila je makedonska ekipa MZT rezultatom 68:77.
Spasojević: Tokom cijele utakmice imali smo problema u odbrani
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima krilnog centra Sutjeske Spasojevića, problemi u odbrani i povrede su bili odlučujući faktori u ovom meču, dok trener Nikšićana Dubljević kaže da je večeras bolji tim zasluženo slavio. Izjave aktera:

Radosav Spasojević, Sutjeska:

''Slabije smo otvorili utakmicu, dozvolili protivniku lake šuteve, a tokom cijele utakmice imali smo problema u odbrani, a naročito u odbrani od pik end rola. Poremetila nas je i povreda kapitena Žižića u prošlom kolu, pa smo ja i Pavić, morali da pokrivamo, za nas neprirodnu, poziciju tri.''

Dušan Dubljević, trener Sutjeske:

"Ne tražimo alibi, oni su bili bolja i raspoloženija ekipa i zasluženo su slavili. Izgubili smo utakmicu u odbrani od pika, a raspucali smo im glavne igrače Mijatovića i Stojanovskog koji nam je zadavao dosta problema dok smo bili u stizanju. Zakazala je pomoć bekova, jer je ponovo manjak rotacije bio više nego očigledan. Teško je ovakvu ekipu dobiti bez napadačke kreacije, a nama je falilo tih desetak poena sa bekovskih pozicija. Pokušaćemo na sjutrašnjem sastanku da analiziramo greške, da ih treningom ispravimo, kako bi smo napravili iznenađenje na dva predstojeća gostovanja."

Marko Ljubičić, MZT:

"Jako teško gostovanje u Nikšiću, svaka ekipa će se namučiti da odavde odnese bodove. Bilo je iscrpno, ali nastavili smo da igramo dobro u kontinuitetu, i izborili izuteno bitnu pobjedu za nas.Nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz."

Aleš Pipan, trener MZT:

"Čestitam mojim momcima na pobjedi. Znali smo šta nas čeka, napravili smo dobar posao u odbrani, zaustavili njihove najbolje strijelce. Važna pobjeda, ali nju treba potvrditi u sljedećem kolu na domaćem terenu."

Portal Analitika