Rukomet

ADŽIĆ: Mogli smo da dobijemo više iz duela protiv Savehofa

Budućnost je mogla da dobije više iz duela protiv Savehofa i postoji prostor za napredak u igri, koji je potrebno pokazati već u prvom narednom meču, kazao je trener Dragan Adžićnakon pobjede protiv Savehofa (33:20) u prvom kolu Lige šampiona.
ADŽIĆ: Mogli smo da dobijemo više iz duela protiv Savehofa
Portal AnalitikaIzvor

Adžić je kazao da su najmlađe igračice koje su dobile priliku u drugom poluvremenu duela protiv švedskog tima opravdale očekivanja, dok u prvih 30 minuta, odnos i energija nijesu bili na potrebnom nivou.Milena Raičević i Marta Žderić ocijenile su da je najvažnija pobjeda na startu nove sezone, uz napomenu da se desio pad na početku drugog poluvremena i da ih posebno raduje činjenica što su najmlađe igračice sjajno iskoristile priliku koju su dobile.

– Zadovoljan sam prije svega što su sve djevojke ostale zdrave, kao i odnosom igračica koje su dobile priliku u drugom poluvremenu. U prvom dijelu meča, odnos i energija igračica nijesu bili na potrebnom nivou za meč Lige šampiona i to moramo da podignemo na viši nivo ukoliko želimo da savladamo Lublin u petak. Vjerujem da će nam se već od ponedjeljak priključiti Kinga Ahruk i Suzana Lazović, što će nam dati mogućnost da imamo veću rotaciju i u odbrani i napadu. Sigurno je da smo mogli da dobijemo više iz ovog meča i postoji prostor za napredak počev od prvog narednog meča. Najmlađe igračice su očekivano imale veći motiv, ali vjerujem da će u narednom meču taj odnos biti ujednačen i da će i najiskusnije biti na višem nivou – kazao jeAdžić.

U finišu meča priliku su dobile i najmlađe igračice koje su na najbolji način opravdale ukazano povjerenje, a posebno se istakla kadetska reprezentativka Hrvatske – 17-godišnja Matea Pletikosić koja je postigla tri gola i već na debiju u Ligi šampiona pokazala kakav je potencijal.

– Raduje odnos Matee Pletikosić, prikazala se u odličnom izdanju iako ima samo 17 godina. Vjerujem da je izabrala pravi klub i da će stasati u igračicu koja će moći da igra i značajnije mečeve u Ligi šampiona – kazao je Adžić.

Šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Evrope osvrnuo se i na rezultate timova koji su uzBudućnost u krugu favorita za osvajanje trofeja – Đer, Rostov Don i Bukurešt, koji je rival u grupi D, već na startu nove sezone, pokazali su da s pravom imaju visoke ambicije u najkvalitetnijem takmičenju na Starom kontinentu.

– Očekuju nas veći izazovi nego prošle sezone. Đer je favorit za osvajanje trofeja u ovom sastavu i sigurno će do kraja biti dominantan, ali vjerujem da se možemo suprotstaviti i njima, kao i Rostov Donu koji je u prvom meču pokazao kvalitet. Tu je i Bukurešt koji je ostvario ubjedljivu pobjedu iako nije pružio najbolje izdanje. Konkurencija je jača nego prošle sezone i sigurno je da će biti veoma teško, ali spremni smo da radimo naporno, kako bi opravdali očekivanja – zaključio je Adžić.

Portal Analitika