Politika

Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Protesti ugrozili stabilnost države

Tokom protesta Demokratskog fronta, a posebno nakon njihove zabrane, u postupcima organizatora i učesnika tih događaja bilo je više aktivnosti koje su ugrožavale ustavni poredak, stabilnost države i bezbjednost građana, ocijenilo je Vijeće za nacionalnu bezbjednost.
Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Protesti ugrozili stabilnost države
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici Vijeća, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Milo Đukanović, razmatrana je aktuelna bezbjednosna situacija povodom višednevnih protesta u organizaciji Demokratskog fronta u Podgorici.

Vijeće je, kako je saopšteno nakon sjednice, ocijenilo da je tokom tronedjeljnih protesta, a posebno nakon njihove zabrane u postupcima organizatora i učesnika tih događaja bilo više aktivnosti koje su ugrožavale ustavni poredak, stabilnost države, bezbjednost građana i njihove imovine.

Ocijenjeno je da su državni organi MUP i policija, kao i nadležne službe Glavnog grada postupale u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i da je primjena policijskih ovlašćenja bila uzrokovana nezakonitim ponašanjem i aktivnim otporom učesnika protesta.

Vijeće daje punu podršku svim nadležnim državnim organima da odlučno, profesionalno i u skladu sa zakonom nastave da štite Ustavom zagarantovane vrijednosti demokratskog društva Crne Gore, integritet i slobodu svakog njenog građanina.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost koristi priliku da podsjeti da se povodom pokrenutih i svih drugih političkih pitanja što prije obnovi dijalog u okviru demokratskih institucija sistema.

Foto: gov.me

Portal Analitika