Politika

DNP: Zbog pokušaja ubistva krivične prijave protiv Konjevića i Janjuševića

Pokušaj da se protivzakonito, neustavno i brutalno ponašanje policije na razbijanju mirnih i nenasilnih demokratskih protesta prikaže kao minimalno od strane ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, predstavlja dovoljan povod da Konjević podnese neopozivu ostavku, ocijenili su u Demokratskoj narodnoj partiji.
DNP: Zbog pokušaja ubistva krivične prijave protiv Konjevića i Janjuševića
Portal AnalitikaIzvor

"Argument više za podnošenje ostavke je što je čak i zamjenik direktora policije Nikola Janjušević lično predvodio pokušaj ubistva Dušana Kneževića, vozača DNP-a, pri čemu ga je brutalno i kukavički istovremeno tuklo više policajaca", kazali su u DNP-u.

Poručuju da će protiv Konjevića i Janjuševića podnijeti i krivične prijave za pokušaj ubistva.

"Ovo tim prije što postoje i konkretni video-snimci, koje Uprava policije posjeduje, pa je pozivamo da ih objavi. A ako ne želi, mi ćemo ih dostaviti zajedno s izjavama očevidaca. Pošto ministar Konjević tvrdi da je predsjedniku DNP-a Milanu Kneževiću samo sasut sprej u oči, ako ne želi da pregleda snimke Uprave policije, šaljemo mu fotografiju neuniformisanog lica, koje je, dok je policija okruživala Kneževića, udarilo predsjednika DNP-a i poslanika. I za ovaj napad postoji snimak u Upravi policije. Konjevića upućujemo i da pročita Zapisnik s informativnog razgovora s Milanom Kneževićem, koji je danas obavljen u Centru bezbjednosti, i da pogleda medicinsku dokumentaciju Dušana i Milana Kneževića, urađenu u KBC-u", poručuju u DNP-u.

U ovoj partiji nemaju dilemu da je organizaciju i ovog napada koordinirao Nikola Janjušević, kadar SDP-a.

"A pošto je ministar Konjević danas proklamovao da se mogu gaziti zakoni i Ustav ove zemlje, i da je sasvim prihvatljivo prebijati mirne demonstrante, među kojima su i poslanici, šaljemo mu poruku da ni on, niti bilo ko od njegovih podređenih, neće biti zaštićeni od odgovornosti, koju imaju za nasilno razbijanje mirnih demonstracija", kazali su u DNP-u.

Tvrde da Konjević pokušava pobjeći od sopstvene odgovornosti, kao i činjenice da je Crna Gora najmračnija evropska destinacija totalitarnog režimskog ponašanja.

"Policija je privela poslanika DNP-a Vladislava Bojovića, i odbornika DNP-a u Skupštini Glavnog grada, Dragutina Klikovca, čime je samo nastavljen teror nad funkcionerima i članovima DNP-a i Demokratskog fronta. Ali će DNP, kao konstituent DF-a, još energičnije nastaviti da se mirnim putem bori protiv diktature Đukanovića kojem poslušnički asistira njegov ministar Konjević", zaključuju u DNP-u.

Portal Analitika