Politika

Cdu podržao Konjevića: Crnoj Gori je potreban mir a ne sukobi

Crnogorska demokratska unija pozdravlja stavove ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića koji je kazao da je policija tokom razbijanja protesta DF-a koristila minimalna ovlašćenja.
Cdu podržao Konjevića: Crnoj Gori je potreban mir a ne sukobi
Portal AnalitikaIzvor

"Iako je ministar Konjević svoje stavove iznio u TV intervjuu, a ne u zvaničnoj prilici i formi, iz njegovih objašnjenja je jasno da je Uprava crnogorske policije postupila na način koji je saglasan pozitivnim propisima. Zbog toga, Cdu izražava podršku ministru Konjeviću i njegovim saradnicima iz Uprave policije, jer za nas nije bitno iz koje je neko partije, već što govori i radi", navodi se u saopštenju iz ove partije.

Cdu nema razumijevanja za interpretacije i reakcije koje su na ove događaje došle iz stranaka i političkih udruženja, kao i iz nekih NVO.

"Za koje se ne bi moglo reći da pripadaju onom segmentu politike u Crnoj Gori koja još uvijek nije načisto da li priznaje nezavisnost Crne Gore i da li interese naše zemlje doživljava i kao svoje interese. To su bile razočaravajuće reakcije. Za nas je manje značajno da li su one produkt političkog neznanja i nerazumijevanja procesa ili su uslijedile iz želje tih političara i organizacija da se dodvore pretpostavljenom stavu javnog mnjenja povodom tih dogadjaja. Što god da je u pitanju - to su vrlo površne i naivne interpretacije onog što se povodom i oko protesta DF dešava u našoj zemlji", ističu u Cdu-u.

Poručuju da neće komentarisati reakcije koje dolaze sa nekih diplomatskih adresa, već očekuju da MVPEI Crne Gore reaguje na primjereni i potrebni način i o tome obavijesti crnogorsku javnost.

"Za Cdu je interes Crne Gore i svih njenih građana najpreči i najvažniji. Naša zemlja treba da uđe u NATO. Podsjetnik zašto je to tako smo vidjeli juče na podgoričkim ulicama, a danas čitali i gledali u medijima. Crnoj Gori su potrebni mir i stabilnost, a ne izazivanje nereda i sukoba. Vlast u Crnoj Gori će mijenjati oni koji poštuju i vole ovu zemlju", kazali su u ovoj partiji.

Portal Analitika