Politika

MVPEI i MUP organizovali brifing za predstavnike diplomatskog kora povodom protesta

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovali su danas brifing sa predstavnicima diplomatskog kora povodom aktuelne situacije u vezi sa protestima u glavnom gradu.
MVPEI i MUP organizovali brifing za predstavnike diplomatskog kora povodom protesta
Portal AnalitikaIzvor

„Predstavnici MVPEI i MUP-a su ukazali na neophodnost vraćanja političkog dijaloga u institucije te ukazali na važnost zajedničkog rada na smirivanju tenzija i stabilizaciji prilika. U okviru brifinga, upoznali su predstavnike diplomatskog kora sa detaljima aktuelnih događaja, istakavši da su predstavnici Uprave policije postupali u skladu sa zakonom i onako kako se od njih u ovakvim situacijama očekuje, profesionalno i u cilju zaštite javnog reda i mira, državnih institucija i ličnog i profesionalnog integriteta svakog građanina Crne Gore. Poštovanje i dosljedna primjena svih zakonskih propisa su osnov sistema vladavine prava“, saopšteno je iz MVPEI.

Tokom razgovora je, kako je saopšteno, ponovljeno strateško opredjeljenje državne politike koja se ogleda u članstvu u NATO-u i Evropskoj uniji, kao ključnim mehanizmima za snaženje stabilnosti političkog sistema i daljeg ekonomskog razvoja, koji ujedno predstavljaju i način za pospješivanje sveukupnog društvenog razvoja i kvaliteta života svih građana Crne Gore. Istaknuto je istovremeno da postoji široki dijalog kroz različite manifestacije stavova o svim pitanjima strateškog karaktera, što, između ostalog, upravo i preporučuje Crnu Goru za zemlju koja osvaja demokratske standarde funkcionisanja.

„Na liniji danas održanog brifinga a u cilju objektivnog informisanja, predstavnici diplomatskog kora ukazali na značaj i potrebu kontinuirane komunikacije sa nadležnim crnogorskim institucijama“, zaključuje se u saopštenju MVPEI.

Portal Analitika