Politika

BS: U institucijama treba tražiti rješenje za sve probleme

Bošnjačka stranka osuđuje nasilje koje se desilo na ulicama Podgorice i smatra da se u institucijama trebaju tražiti rješenja za sve probleme.
BS: U institucijama treba tražiti rješenje za sve probleme
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Pozivamo političke subjekte da se usmjere na demokratski dijalog u institucijama i da se suzdrže od  destruktivnog ponašanja. Ukoliko se silom atakuje na nadležne institucije, na službena lica u vršenju dužnosti, na imovinu i ličnu sigurnost građana, smatramo da je to nedopustivo i da takav vid djelovanja mora biti zaustavljen", kaže se u saopštenju.

Iz ove partije dodaji da rušilački pohodi i blokada funkcionisanja života u Glavnom gradu ili u bilo kom dijelu Crne Gore moraju biti obuzdani, a takođe, nikome ne smije biti oduzeto pravo na mirna i građanska okupljanja, kao legitiman vid demokratske političke borbe.

"Međutim, scene nasilja koje su viđene sinoć na ulicama glavnog grada, kao i sve ono sto se dešavalo prethodnih tri sedmice, nimalo ne doprinosi demokratskom i civilizovanom ambijentu naše države i društva ukupno, koje je i u mnogo težim vremenima, znalo sačuvati unutrašnju stabilnost", poručili su iz Bošnjačke stranke.

U saopštenju se dodaje da je demokratski put Crne Gore, njena unutrašnja stabilnost i sačuvani grđanski i međuetnički sklad,  što je tekovina svih društvenih i političkih subjekata, doveo na visoku poziciju u regionu kada su pitanju evropke integracije i pred sama vrata NATO-alijanse.

"Smatramo da se to ničim ne smije dovesti u pitanje i u tom pogledu svako mora preuzeti svoj dio odgovornosti za eventualno narušavanje tih vrijednosti", zaključak je saopštenja.

Portal Analitika