Politika

BP: Policajac koji je fizički napadnut treba da bude unaprijeđen

Potpredsjednik Bjelopoljske partije (BP), Rifat Zejnilović saopštio je da ta partija odaje priznanje policajcu koji je fizički napadnut ispred Skupštine.
BP: Policajac koji je fizički napadnut treba da bude unaprijeđen
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Svaki razuman čovjek u Crnoj Gori osudiće nasilje koje se ovih dana dešavalo u Podgorici. Nasilje sa koje god strane ono dolazilo, ili prema god kojoj strani bilo usmjereno, ne može biti opravdano. Nakon što je ulica ispred Skupštine bila blokirana i po isteku zakonskog roka za održavanje protesta naša policija se našla pod pritiskom obje strane. S jedne strane vršen je pritisak da policija postupi u skladu sa zakonom i privede namjeni uzurpirani prostor obzirom da je rok odobrenja za održavanje protesta istekao, dok sa druge strane ista ta policija našla se u sendviču jer su demonstranti bili u namjeri da nastave svoje proteste“, navodi se u sapštenju.

Iz Bjelopoljske partije su odali priznanje policajcu koji je i pored fizičkog napada od strane jednog poslanika ostao na visini svog zadatka, te zamolili za njegovo unapređenje.

„Ovakav i slični napadi su loš primjer ljudima koji učestvuju na protestima jer se na taj način daju smjernice šta na tim protestima treba da se radi. Takvi događaji mogu izazvati lančane događaje s toga molimo na prisebnost svih onih koji su za i protiv protesta. Ukoliko je hapšenje novinara bilo neosnovano osuđujemo takav poduhvat“, zaključak je saopštenja.

Portal Analitika