Društvo

UP: Spriječen nasilni ulazak u Skupštinu, privedeno 15 osoba

Službenici policije spriječili su sinoć više stotina ljudi da, na tri lokacije, probiju policijske kordone, kako bi nasilno ušli u Skupštinu Crne Gore, saopštila je Uprava policije.
UP: Spriječen nasilni ulazak u Skupštinu, privedeno 15 osoba
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se navodi da su te osobe gađale policijske službenike kamenicama, flašama i drugim predmetima, a na jednoj od lokacija su na policajce bacile i suzavac.

“Policijski službenici su u sva tri slučaja, brzom i efikasnom intervencijom, spriječili ove grupacije u tim namjerama”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su službenici policije “s obzirom da su se za to stekli zakonski uslovi, upotrijebili sredstva prinude – fizičku snagu i službenu palicu, dok su hemijska sredstva upotrijebljena na lokaciji gdje je na policiju prethodno bačen suzavac”.

Iz policije su kazali da su povrijeđena četiri njihova službenika, a privedeno je 15 osoba.

Prema njihovim riječima, prva lokacija na kojoj je sinoć oko 19 sati i 45 minuta, došlo do pokušaja probijanja policijskog kordona je u ulici Slobode, u blizini križanja sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog.

“Na tom mjestu je grupacija od oko 250 lica, predvođena poslanicima Demokratskog fronta, policijske službenike gađala kamenicama, flašama i drugim predmetima i pokušala da probijanjem kordona nasilno uđe u objekat Skupštine. Upravo na ovoj lokaciji na policiju je bačen suzavac, nakon čega je policija intervenisala i upotrijebila sredstva prinude – fizičku snagu, službenu palicu i hemijska sredstva”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je druga grupacija od oko 150 osoba na isti način i u istoj namjeri pokušala da probije policijski kordon iz pravca Sat kule, na mostu Braće Zlatičanina.

“Treća grupacija je iz pravca ulice Bratstva i jedinstva i Marka Milljanova, kod hotela Hillton, takođe na isti način pokušala da probije policijski kordon”, naveli su iz Uprave policije.

Kako su kazali, sve te grupacije su razbijene policijskom intervencijom.

“Osim pokušaja probijanja policijskog kordona, jedan dio ovih lica je i polomio nekoliko izloga radnji u ulici Slobode”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je o događajima upoznat nadležni tužilac, koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji.

Portal Analitika