Društvo

Podgorica: Demonstranti lomili izloge, policija upotrijebila suzavac (FOTO)

U centru Podgorice, kod Pošte Crne Gore, večeras je došlo do sukoba policije i demonstranata Demokratskog fronta. U toku sukoba, policija je bila primorana da na demonstrante baci suzavac jer su demonstranti napali i gađali policiju raznim predmetima. Reporteri Portala RTCG javljaju i da je polomljeno nekoliko izloga u glavnoj podgoričkoj ulici. Bulevar Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici je večeras otvoren nakon što je kratko bio blokiran jer su tu ponovo pokušali da se okupe demonstanti koji su i prethodnih dana protestovali ispred zgrade Skupštine. Ispred Skupštine večeras je uhapšeno više osoba, a nezvanično među njima su pripadnici Pokreta za neutralnost Marko Milačić i Vladislav Dajković. Predsjedništvo Demokratskog fronta odlučilo je da se protesti nastavljaju...
Podgorica: Demonstranti lomili izloge, policija upotrijebila suzavac (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

U gradu su jake policijske snage, jedan kordon je na početku Ulice slobode, kod hotela "Hilton", a drugi u samom centru... Prema informacijama Portala Analitika sa lica mjesta, policija je potisnula demontrante u više pravaca i više ne dozvoljava pristup državnim institucijama. Suzavac se osjeća u cijeloj Ulici slobode, a tokom policijske intervencije bačene su i šok bombe.

Prethodno su, kako javljaju reporteri Portala RTCG, večeras pristalice pokreta "Otpor diktatorskom režimu", na kratko blokirale saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Okupljeni su dobacivali policiji. 

Oni su prethodno prošli policijski kordon na mostu Blaža Jovanovića i sjeli na trotoar ispred Skupštine Crne Gore. Policija je nakon sat demonstrante potisnula ka drugom dijelu grada. Lider NOVE Andrija Mandić za 20 časova najavio novi protest ispred Skupštine.

Večeras na Bulevaru (rtcg.me)Večeras na Bulevaru (rtcg.me)

Mandić je za Televiziju Vijesti kazao da se protesti nastavljaju i novo okupljanje zakazao za 20 časova ispred Skupštine Crne Gore. On je kazao i da vjeruje u političko rješenje, i da će kroz političku akciju ispuni ciljeve. I na zvaničnom Fejsbuk profilu "Sloboda traži ljude" novi protes zakazan je za 20 časova.

Policija ispred Skupštine (rtcg.me)Policija ispred Skupštine (rtcg.me)

Okupljanje je počelo u 17 časova u Podgorici kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom u znak protesta zbog intervencije policije, kojom su okončani protesti Demokratskog fronta.

Protest je zakazao novinar Marko Milačić na svom Fejsbuk profilu, gdje je pozvao sve građane Crne Gore, bez obzira na to koju partiju preferiraju, da preuzmu stvar u svoje ruke i da organizuju blokadu mosta Blaža Jovanovića povodom posljednjih dešavanja u Podgorici. 

17razbijanjeprotesta17razbijanjeprotesta217protesti17protesti217protesti317protesti4

 

Portal Analitika