Politika

DSS: Unaprijed pripremljeno policijsko iživljavanje

Demokratska srpska stranka najoštrije osuđuje brutalnu policijsku akciju i iživljavanje policijskih službenika nad mirnim demonstrantima ispred Skupštine Crne Gore i upozorava da posledice ovog čina mogu biti izuzetno teške i nesagledive, saopšteno je Portalu Analitika iz DSS-a.
DSS: Unaprijed pripremljeno policijsko iživljavanje
Portal AnalitikaIzvor

"DSS se pita da li je onaj koji je donio ovakvu odluku bio pri zdravom razumu i zahtijeva da se istraži ko je i na osnovu kog člana Zakona donio odluku o upotrebi policijske sile nad mirnim građanima. Zahtjevamo da se istraži ko je od policijskih službenika zloupotrebio ovlašćenja i upotrebio silu bez pravnog osnova, kao i da svi budu najstrože sankcionisani sankcionisani u skladu sa zakonom. Ono što posebno izaziva zabrinutost jeste nasilje nad poslanicima Skupštine Crne Gore i novinarima crnogorskih medija. Prebijanje i hapšenje poslanika je najočitiji primjer kako se izvršna vlast odmetnula i i srušila Skupštinu i njene poslanike koji u svakoj u svakoj državi predstavljaju slobodnu volju građana, a za svakog od njih glasalo je barem 4000 ljudi", navedeno je u saopštenju.

DSS posebno ukazuje građanima Crne Gore da je ovo unaprijed smišljeno policijsko ižavljavanje pravi primjer šta se dešava u jednoj državi koja je, kako je rekao generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, snažan aspirant za NATO.

"Ovo je onaj investiciono- ekonomski razvoj i blagostanje, ovo je onaj snažan napredak u reformama i vladavini prava, ovo je mrvica sa stola NATO gospodara koji i ne znaju ništa drugo izuzev da tuku i ubijaju civile. DSS poziva generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da kaže da li je slučajnost to što se sva ova krv prolila odmah nakon njegovog odlaska. Na kraju, DSS želi jasno da pokaže da je ovoj političkoj igri kumovala i jalova nada u crnogorske nacionalsocijaliste na čelu sa Rankom Krivokapićem i jadnim i bijednim ministrom policije Raškom Konjevićem", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika