Košarka

ABA: Cibona trojkama srušila Partizan

Ekiap Cibona savladala je Partizan NIS u meču šestog kola ABA liga – 63:57.
ABA: Cibona trojkama srušila Partizan
Portal AnalitikaIzvor

U duelu u Zagrebu viđena je velika borba i drama do samog kraja, obje ekipe su se smjenjivale u vođstvo do posljednjih 60 sekundi, da bi domači sastav pogocima za tri poena prelomio susret u svoju korist.

'Vukovi' su se ovim trijumfom pomjerio sa posljednjeg mjesta tabele regionalne lige, zabilježivši drugu pobjedu pored četiri poraza, dok i crno-bijeli sada imaju identičan učinak.

Hrvatsku ekipu je do slavlja predvodio sjajni Filip Krušlin sa 22 poena (1/3 za dva, 5/8 za tri), dva skoka i dvije asistencije, pogodivši pri tom nekoliko važnih trojki. Najveću podršku imao je u Mavri, koji je dodao devet koševa i šest uhvaćenih lopti, dok je Marko Jagodić-Kuridža dodao poen manje, uz sedam skokova. 

S druge strane, u poraženom timu najviše se istakao iskusni Čedomir Vitkovac sa 16 poena (3/6 za dva, 2/6 za tri), šest skokova i dvije ukradene lopte, ali je pravu podršku imao samo u vidu novajlije Danila Anđušića – koji je na debiju upisao 11 poena (3/4 za dva, 1/3 tri). Andreja Milutinović dodao je osam poena, Vanja Marinković šest, a Aleksandar Cvetković pet. 

U narednom kolu Partizan dočekuje Krku, dok Cibona gostuje kod MZT u Skoplju. (B92.net)

Portal Analitika