Politika

OPET BLOKIRAN SAOBRAĆAJ: Pristalice “Otpora” ispred Skupštine

Pristalice pokreta Otpor diktatorskom režimu, njih nekoliko desetina, prošli su policijski kordon na mostu Blaža Jovanovića i sjeli na trotoar ispred Skupštine Crne Gore.
OPET BLOKIRAN SAOBRAĆAJ: Pristalice “Otpora” ispred Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

Najavljeno je da će ispred Skupštine čekati okupljanje Demokratskog fronta koje je lider Nove Andrija Mandić zakazao za 20 časova, kada će krenuti ka zgradi Uprave policije.

Policija brani pristalicama pokreta Otpor diktatorskom režimu i građanima koji su se pridružili njihovom protestu da priđu mostu Blaža Jovanovića u Podgorici.

Pristalice pokreta se kreću trotoarom Bulevara Svetog Petra, dok je policija zaustavila saobraćaj. Okupljenima se pridružio poslanik Janko Vučinić.

Pokret je oko 17 sati održao protest kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom kako bi negodovalii zbog intervencije policije tokom razbijanja protesta Demokratskog fronta.

Oni su ispred spomenika istakli transparente ‘Mi smo Crna Gora’ i ‘Nikad u NATO vojna neutralnost Crne Gore’.

Boško Vukićević iz Pokreta kazao je da je prema narodu primjenjena sila.

“Ova i ovakva policija ne služi ni zakonu ni narodu nego samovolji jednog covjeka”, rekao je on, pozivajući opoziciju da napusti parlament i sve institucije vlasti.”‘Tražimo bojkot svih izbora i formiranje tehničke vlade bez režimskih stranaka.”

Profesorica Mirjana Kuljak je pozvala opozicione političare da prikažu imovinske kartone prije izbora i da ne dozvole da u tehničkoj vladi budu predstavnici vlasti.

“Ako bude tako mi ćemo nastaviti da širimo glas. Kad NATO dođe reći ću im da su okupatori”, rekla je Kuljak.

Novinar Marko Milačić ranije je na svom Fejsbuk profilu pozvao je sve građane Crne Gore, bez obzira na to koju partiju preferiraju, da preuzmu stvar u svoje ruke i da organizuju blokadu mosta Blaža Jovanovića povodom posljednjih dešavanja u Podgorici.

(Vijesti/spiritus-movens.me)

foto: RTCG

Portal Analitika