Društvo

SKUPŠTINA: Zaposleni sakupljali pomoć za ugrožene

Zaposleni u Skupštini Crne Gore proteklih dana sakupili su odjeću, obuću, hranu, knjige i igračke, a na račun tri socijalno ugrožene porodice sa sjevera države uplaćeno je hiljadu EUR.
SKUPŠTINA:  Zaposleni sakupljali pomoć za ugrožene
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Skupštine, višednevna humanitarna akcija „Solidarnost u zajednici“, organizovana povodom 17. oktobra, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, u kojoj su učestvovali poslanici, zaposleni i članovi skupštinskog Sindikata završena je danas, uručenjem donacija.

Generalni sekretar Skupštine, Siniša Stanković, rekao je da je akcija najbolji akt solidarnosti u teškim vremenima.

„On je saopštio da su tokom proteklih dana sakupljeni odjeća, obuća, hrana, knjige i igračke, a da je 1.000 EUR uplaćeno na račun tri socijalno ugrožene porodice sa sjevera Crne Gore koje je predložio Crveni krst“, navodi se u saopštenju.

Stanković je uručio komplet lektire za osnovce direktoru Osnovne škole „Bratstvo i jedinstvo“, Škarepača – mjesna zajednica Koljeno iz Rožaja, Muzafetu Mujeviću.

„U okviru akcije „Solidarnost u zajednici“ poziv za učešće upućen je i mobilnim operaterima, bankama i kao i svim ljudima dobre volje, sa ciljem da se humanitarna akcija omasovi, kako bi se prikupilo što više sredstava za egzistencijalno najugroženije članove zajednice“, rekli su iz parlamenta.

Apelu su se, kako se navodi, odazvali Zapad banka, koja je takođe uplatila 1.000 EUR za tri socijalno ugrožene porodice, kao i zaposleni u OSCE-u, Telekomu, članice Kluba žena diplomata u Crnoj Gori, Erste banci, koji su sakupili hranu, odjeću, obuću kao i novac.

Portal Analitika