Politika

Tuponja: Politički sunovrat Demokratski front prikriva neistinama

Ocjene da Pozitivnu Crnu Goru Demokratski front više ne smatra opozicijom daju mi dodatnu potvrdu o ispravnosti politike koju vodi stranka kojoj pripadam, kazao je predsjednik poslaničkog Kluba Pozitivne Goran Tuponja.
Tuponja: Politički sunovrat Demokratski front prikriva neistinama
Portal AnalitikaIzvor

„Pozitivna je opozicija vlastima, a ne državi, i shvatam da tradicionalna opozicija, koja 25 godina uporno gubi političke utakmice, to ne može da razumije“, naglasio je u intervjuu Vikend novinama Tuponja.

Prema njegovim riječima Pozitivna Crna Gora se bori za demokratske promjene u Crnoj Gori i svojim političkim programom je okrenuta zapadnim civilizacijskim vrijednostima. 

Kako je istakao stranka kojoj pripada želi promjene koje će ojačati državu i promjene koje su okrenute prosperitetu i budućnosti, a ne promjene kojim ćemo ići unazad.

„Ponosni smo na svoje građansko opredjeljenje i politički očigledno nemamo ništa zajedničko sa onim koji uz ratnohuškačku ikonografiju i primitivni vokabular brutalno vrijeđaju kolege poslanike pod plaštom navodnih promjena u Crnoj Gori. Te i takve promjene nisu promjene za koje se zalaže Pozitivna“, naglasio je on.

Tuponja je objasnio da možda može da razumije želju, ali naravno ne opravdava, nastojanje Demokratskog fronta da sopstveni politički sunovrat pokušava prekriti i opravdati time što će podmetati neistine i vrijeđati ostale političke subjekte. 

„To je prepoznatljiiva politika onih koji su uvijek u drugima tražiti krivca za sopstvene poraze. A porazi kada su oni u pitanju traju 25 godina. U suštini, žao mi je što se Demokratski front vraća nečemu što smo vjerovali da je ostalo u 90im godinama. Ovakva politika DF-a je kamen o vratu demokratskim promjenama u Crnoj Gori i u krajnjem omogućava dalji opstanak ove i obakve vlasti. Politikom prošlosti ne može se ići u budućnost“, smatra on.

Tupinja misli da je stvarni cilj protesta ne ono što je javno proklamovano, već je stvarni cilj pokušaj Demokratskog fronta da podigne sopstveni posrnuli politički rejting. 

„Nakon svega što smo vidjeli i čuli ni stvarni ni onaj proklamovani cilj neće biti ostvareni“, istakao je on.

Na pitanje s kakvim utiskom je generalni sekratar NATO Jens Stoltenberg napustio Crnu Goru Tuponja je odgovorio da je sama činjenica da je 28 ambasadora zemalja članica NATO saveza na čelu sa generalnim sekretarom Stoltenbergom boravila dva dana u Crnoj Gori i razgovarala sa svim relevantnim političkim subjektima na temu ostvarivanja reformi u učlanjenju Crne Gore u NATO savez od izuzetnog značaja, jer se i na taj način šalje poruka sa kolikom ozbiljnošću se odnose prema tom pitanju. 

„Izjave svih zvaničnika imaju zajednički sadržalac, a to je da je Crna Gora napravila veliki napredak u procesu ispunjenja preduslova za punopravno članstvo Crne Gore u NATO“, rekao je on između ostalog.

 Izvor: Dnevne novine

 

Portal Analitika