Politika

Policija prekinula protest DF, uklonila binu i šatore (VIDEO/FOTO)

Policija je rano jutros uz asistenciju komunalne policije ukonila binu i šatore sa bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta i prekinula proteste Demokratskog fronta (DF). Jake policijske snage obezbjeđuju centar Podgorice. Policija je, nakon intervencije, blokirala dio Njegoševe i Ulice Slobode, a saobraćaj na dijelu bulevara ispred parlamenta, gdje je održavan protest, je otvoren nakon tri sedmice. Nešto poslije 9 h, saobraćaj bulevarom je potpuno normalizovan. Policija postupila u okvirima zakona....
Policija prekinula protest DF, uklonila binu i šatore (VIDEO/FOTO)
Portal AnalitikaIzvor
Nekoliko ljudi je privedeno, među njima i poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović, dok je Milan Knežević, kako su saopštili iz DF-a, završio u Urgentnom centru.
12079721-958390784233932-7223851881628640337-n
„Haos u Podgorici – napadnuti smo! Jutros u pet sati, više stotina specijalaca je pod punom ratnom opremom rasturilo mirni skup koji se 20 dana odvija ispred zgrade parlamenta. Bačen je i suzavac. Ima dosta privedenih i povrijeđenih“, navodi se na Fejsbuk stranici protesta.
Na zvaničnoj stranici protesta "Sloboda traži ljude" objavljeno je da je predsjednik DNP i član Predsjedništva DF Milan Knežević "brutalno, bez ikakvog povoda, udaran i isprskan suzavcem, prilikom ničim izazvanog napada policije na kamp protestanata".
Tokom okršaja, kako se dodaje, jedan pripadnik vatrogasne je udario poslanika Branka Radulovića.

Na snimcima koji su dostupni na internetu, a koje objavljuje Portal Analitika, se vidi da je intervencija policije i komunalne policije bila u granicama propisa i u okviru sprovođenja zakona koji je bio narušen...Pogledajte kako je policija prekinula proteste DF-a ispred Skupštine.

 

 

 

1234578

 

9131517po

 

Portal Analitika