Društvo

Radunoviću ne smeta okretanje ražnja ispred Skupštine

– Lideri Demokratskog fronta indirektno su juče podržali grupu ,,Barska srbadija“ koja je u četvrtak veče ispekla prase ispred Skupštine Crne Gore. Predsjednik Odbora za evropske integracije jednog od ključnih parlamentarnih radnih tijela Slaven Radunović je gest dijela demonstranata nazvao - veseljem.
Radunoviću ne smeta okretanje ražnja ispred Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

- U Slobodnoj zoni je veselo večeras. Pljušti kiša, ali se peče prasence. Barani su već pokazali da znaju s roštiljom, ali izgleda da su jednako dobri i sa ražnjem – napisao je Radunović u četvrtak veče na svom Fejsbuk profilu. Sa druge strane, Koča Pavlović je na jučerašnjoj konferenciji za medije odbio da komentariše, kako je rekao, jelovnik u kampu, osuvši paljbu po medijima.

- Ne bih ulazio u razmatranje jelovnika u kampu. Režimska medijska strategija sad je postala vidljiva, a to je da se marginalizuje skup i dešavanje u kampu, a da se odjednom u medijskom smislu, beskrajno aktuelizuje to da li je neki od šatora prazan ili pun i šta se jede – rekao je Pavlović.

Za predsjednika Liberalne partije Andriju Popovića protesti DF-a sa svim propratnim sadržajima pokazali su, kako je rekao, da Crna Gora zaista jeste zemlja čuda. Naglasivši da Liberalna partija nema apsolutno ništa protiv protesta, Popović ipak ističe da ga od organizatora tog skupa više ništa ne može začuditi. - Sve je to od samog početka veoma čudno. Ništa me više ne bi iznenadilo, pa čak ni ono što su vođe DF-a negdje i najavljivale, da će ući u Skupštinu. To sa pečenjem prasadi je sada periferna stvar, mogu da urade šta ih je god volja, jer snage države nema. Samo me strah da će ovo ići u nedogled. Ne bi se začudio da za par dana peku prase u kancelarije predsjednika Skupštine i predsjednika države – rekao je Popović Pobjedi. Vijest o okretanju ražnja na Belevaru Svetog Petra Cetinjskog naišla je juče i na bujicu komentara na crnogorskim portalima i društvenim mrežama, u kojima se taj čin uglavnom karakteriše neprimjerenim i primitivnim.

Funkcioner Fronta Predrag Bulatović kazao je da je u srijedu veče, kada se peklo prase, na bulevaru slavljen rođendan. - Slavili smo rođendan, družili smo se. Neki mediji su uočili mlade ljude - „Barsku srbadiju“. Valjda im smeta zato što je barska, jer ne pripada onoj političkoj opciji koja je u zatvoru. Smeta im zato što se zovu „srbadija“ – kazao je Bulatović. On se osvrnuo na izjavu predsjednika CDU Miodraga Vlahovića, bivšeg šefa diplomatije, koji je pečenje praseta pred parlamentom nazvao zastiđem. - Umjesto da ga javni servis pita, i njega i Igora Lukšića, kako komentariše da se diplomatskom poštom švercuje droga, oni ga pitaju za ovo – rekao je Bulatović

Pobjeda

Portal Analitika