Košarka

Dožić: Odgovara mi brza košarka sa mnogo šuteva

Nakon godine provedene u ''prep school'' Don Bosko, 20-godišnji Crnogorac Aleksandar Dožić odlučio je da košarkaško usavršavanje i akademsko obrazovanje nastavi na Univerzitetu Maršal iz Hantingtona (Zapadna Viržinija).
Dožić: Odgovara mi brza košarka sa mnogo šuteva
Portal AnalitikaIzvor

''Maršal igra u prvoj diviziji NCAA lige, u Konferenciji USA, koja je među najboljih 10 u Americi'', kaže 202cm visoki košarkaš za portal Košarka.me.

''Trener je Den D'Antoni, brat poznatog NBA trenera Majka. Den je sa bratom proveo 8 godina u NBA, sve do prošle kada je preuzeo Maršal. Imali su odličan rezultat sa Finiks Sansima i taj sistem košarke, koji mi učimo, trenutno koristi mnogo NBA timova kao npr. šampion Golden Stejt. Pomoćni trener je Kris Duhon, koji je završio NBA karijeru prije dvije godine. Oni su razlog što sam izabrao Maršal, kao i činjenica da ću kao ''frešmen'' imati šansu da igram.''

Bivši član mlađih reprezentativnih selekcija Crne Gore već dva mjeseca trenira sa novim saigračima i privikava se na novi stil košarke.

''Odgovara mi ''open court'' sistem, brza košarka sa mnogo šuteva. Imamo težak raspored, ove godine igramo protiv Tenesija, Vest Virdžinije i Merilenda, kojima se predviđa visok renking. Vidjećemo koji su nam dometi, meni je cilj da prve sezone postavim dobar temelj za ostale godine studija'', zaključuje Dožić.

Portal Analitika