Protokol

Mustafić učestvovao na konferenciji u Parizu

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić učestvovao je na konferencij i„Jačanje dijaloga i saradnje za održivi Mediteran“ koja je održana 15. oktobra u Parizu.
Mustafić učestvovao na konferenciji u Parizu
Portal AnalitikaIzvor

Konferenciju koju je organizovao Parlament Francuske u saradnji sa Unijom za Mediteran i Fonadacijom „Ana Lindh“, otvorili su ministarka za razvoj i frankofonijuu Vladi Francuske AnikŽardin (Annick Girardin) i predsjednik Parlamenta Francuske Klod Bartolon (ClaudeBartolone).

Na konferenciji je razgovarano na temu: „Zajedno za zajedničku budućnost Mediterana: lideri civilnog društva i predsjednici parlamenata zemalja članica Unije za Mediteran“.

Na marginama konferencije Mustafić susreo se predsjednikom Parlamenta Francuske Klodom Bartolonom i predsjednicom Odbora za vanjske poslove Parlamenta Francuske, Elizabet Gigu (ElisabethGuigou).

U razgovoru sa predsjednicom Gigu, Mustafić se zahvalio na podršci koju Francuska pruža Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija i istakao da je Francuska veoma značajan partner u integracionim procesima Crne Gore. On je takođe izrazio očekivanje da će podrška Francuske biti prisutna i u narednom periodu, kada su u pitanju strateški ciljevi Crne Gore, EU i NATO integracije.

Predsjednica Gigu iskazala je podršku Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, na svim nivoima, posebno sa parlamentarnog.

Konferenciji je prisustvovala i ambasadorka Crne Gore u Francuskoj,Nj.E. Dragica Ponorac.

Portal Analitika