Društvo

MCP: Amfilohije nije na fotografiji sa Titom

Više internet portala u Crnoj Gori (uključujući i portal Javnog servisa) danas je objavilo fotografiju na kojoj se vidi izvjesni sveštenik sa pokojnim Josipom Brozom Titom. Zbog onih koji će možda biti zbunjeni ovakvom fotografijom i tekstom koji je prati, stavljamo do znanja čitavoj javnosti da se na toj fotografiji ne nalazi mitropolit Amfilohije, iako smatramo da je to jasno svakom zdravorazumnom posjetiocu tih portala – navodi se u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).
MCP: Amfilohije nije na fotografiji sa Titom
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali, o odnosu mitropolita Amfilohija prema komunizmu, naročito u pogledu njegovog odnosa prema crkvi i neistomišljenicima, i Brozu kao ličnosti, mitropolit je sam govorio u bezbroj prilika i taj stav je javnosti dobro poznat.

“Ovakve neistine ne služe na čast onome ko ih je plasirao u javnost. Samo govore o raspoloženju koje u kontrolisanim medijima i onima koji ih kontrolišu vlada prema crkvi. Spremni su čak i na ovakve bestidnosti samo da se obračunaju sa crkvom i mitropolitom Amfilohijem. Bez sumnje, da imaju Broza uz sebe, proganjali bi i na drastičniji način svoje ideološke neistomišljenike, baš kao što je on činio. Što se tiče “pouzdanosti Slaviše Lekića, navodnog ”sveštenika CPC” (da li je to uopšte istina? gdje on i kome služi kao lažni sveštenik?), žao nam je što je sebe, poslije više godina lutanja, doveo do duhovne provalije - pripadnosti ovoj psevdocrkvenoj grupaciji. Ponavljamo, ako je zbilja član te ideološke sekte, treba da bude svjestan da je sebe svrstao sa neprijateljima i progoniteljima crkve pravoslavne. Neka Bog da razuma i pokajanja svima nama, a naročito onima koji kleveću i čine zlo radi svojih sebičnih interesa, jer, u konačnom, ne čine ga drugima, nego sebi.”, ističe se u saopštenju MCP. 

Portal Analitika