Politika

Demokrate Budva: Popović nesposoban da kompletira izvršnu vlast

Nepuna dva mjeseca po stupanju na duznost nelegitimnog predsjednika Opštine Budva dr Srđe Popovića on nije u stanju da kompletira izvršnu vlast u Budvi novim postavljenjima koja je obećao iste noći kad je “izabran”, saopšteno je Portalu Analitika iz Demokratske Crne Gore.
Demokrate Budva: Popović nesposoban da kompletira izvršnu vlast
Portal AnalitikaIzvor

„To je jedini zaključak koji možemo izvući, mada se  još nadamo da će nas Popović demantovati  na način  što će ubrzo izaći sa imenima “novih” kadrova u Budvi. Prema informacijama kojima raspolažemo svi kandidati za sekretare Sekretarijata su ga odmah i bez razmišljanja odbili, što je naravno razumljivo obzirom na atmosferu koja vlada u Budvi. Vjerovatno će kao i uvjek,  mješanjem karata isti oni koji su i dosad obavljali te poslove pokrivati ta mjesta ubuduće,  sa tim što će samo zamjeniti Sekretarijate, uz par novih lica koja su kao partijski kadrovi prisiljeni da se prihvate nezahvalnog i uzaludnog posla“, ističe se u saopštenju.  

Kako se dodaje, Popović ih je u gostovanjima  na RTV Budva obavijestio o ogromnim problemima sa kojima se svi suočavamo, počevši od problema  deponovanja mulja iz postrojenja u Vještici, do blokade računa od strane firmi koje su u vlasništvu ljudi koji godinama putem raznih ugovora i aneksa ugovora gomilaju milionska potrazivanja prema Opštini Budva,  po našem skromnom mišljenju, potraživanja bez realnih osnova.

„Ali,  Popović je sve te probleme kandidovao,  po njegovim riječima na Vladi Crne Gore, gdje je naišao na razumjevanje i vjerovatno  “brzo rješenje problema”, kao i uvjek kad je Vlada u pitanju.  Moramo reći  da podrzavamo ovu inicijativu Popovića, jer je upravo DPS i Vlada Crne Gore u najvećoj mogućoj mjeri  i doprinijela ovakvoj situaciji u Opštini koja hrani pola Crne Gore, uz naravno kadrove DPS koji su vodili grad. Valjda je svima u Crnoj Gori jasno da je sve što je rađeno u Budvi u proteklih desetak godina odobreno što od strane same Vlade, kroz planove, gradjevinske dozvole, odluke i saglasnosti o prodaji drzavne zemlje u Budvi, itd, itd….  pa je samim tim i logično da ista ta Vlada pomogne našoj Opštini da prevaziđe ove probleme i opstane. Nažalost, ne vjerujemo da će biti tako, već da se mora promjeniti vlast kako u Budvi tako i u Crnoj Gori, kako bi se krenulo u obnovu“, zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika