Društvo

Kineski multimedijalni performans ,,Most prijateljstva“ u KIC-u

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore organizuje gostovanje umjetničke delegacije iz Kine, koja će, u okviru balkanske turneje, posjetiti Crnu Goru. Oni će u ponedjeljak, 19.oktobra, u 19 sati u KIC ,,Budo Tomović“ izvesti multimedijalni performans ,,Most prijateljstva“.
Kineski multimedijalni performans ,,Most prijateljstva“ u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Performans će približiti duh i tradiciju Kine kroz tradicionalne i savremene igre, orkestarsku muziku, solističke nastupe vokalnih i instrumentalnih izvođača, operu i projekciju filma. Koreografije dopunjuju raskošni kostimi i scenografija, uz upotrebu tradicionalnih kineskih muzičkih instrumenata. Nastup je  osmišljen u  trinaest tematski različitih tačaka.

Karte za ovaj jedinstveni umjetnički performans se mogu kupiti na biletarnici KIC-a po cijeni od jednog eura, a prihod od prodatih ulaznica Institut će dodijeliti KIC-u.

Delegaciju umjetnika iz Kine čine studenti i predavači Čangša Univerziteta nauke i tehnologije, partnera Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa kojim je osnovan Institut Konfucije na UCG. Prorektor i predavači Čangša Univerziteta posjetiće Univerzitet Crne Gore u ponedjeljak. 

Portal Analitika