Politika

Ljuljđuraj: Krivokapić preuzeo ulogu pregovarača oko formiranja opštine Tuzi

Znajući da Demokratska partija socijalista, zbog niza prevara prema građanima Malesije, ne može nastaviti priču na temu formiranja opštine Tuzi, ulogu pregovarača ovog puta preuzeo je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, izjavio je Kolja Ljuljđuraj, član Glavnog odbora SNP-a i odbornik u Skupštini Glavnog grada.
Ljuljđuraj: Krivokapić preuzeo ulogu pregovarača oko formiranja opštine Tuzi
Portal AnalitikaIzvor

-Prije par dana pokrenuti su razgovori sa nekim od predstavnika albanskih stranaka, sa ciljem da se pridobije podrška ovdašnjih birača za formiranje opštine Tuzi.  Krivokapić je, kako je sopšteno odao priznanje albanskoj populaciji za doprinos koji su dali najvažnijim procesima u Crnoj Gori, i uz to dodao, „da aktuelna vlast nije ispunila obaveze prema pripadnicima albanske manjine u Crnoj Gori“.  Dakle, predsjednik SDP-a je tek nakon 25 godina parlamentarizma u Crnoj Gori shvatio i priznao da nijesu ispunjena obećanja prema albanskoj populaciji na ovim prostorima. A koliko je on doprinosio poboljšanju ukupnog položaja pripadnika ovog manjinskog naroda u Crnoj Gori, svakome je jasno- saopštio je Ljuljđuraj Portalu Analitika.

Kako je dodao, imajući u vidu da je SDP dio vlasti skoro 20 godina, bili su  Krivokapić i njegova partija bezbroj puta u prilici da se angažuju oko dobijanja statusa opštine za područje Malesije.

„Međutim, kao što se zna to se nikad nije desilo. Tokom skorašnjih razgovora, Krivokapić je obećao da će građani Malesije uskoro imati punopravnu opštinu i zamolio ih da budu strpljivi do narednih izbora.  Naravno, i njega interesuju samo glasovi ovdašnjih birača, jer poslije raskola u svojoj stranci, sve manje vjeruje i on sam u budućnost koalicije sa DPS-om. Najčudnije u svemu tome je kako su predstavnici albanskih stranaka iz Malesije pristali na takvu vrstu manipulacije i  razgovaraju sa onima koji dugo sjede u vlasti, a nisu učinili ništa, ne samo kad je u pitanju status opštine Malesija, nego ni na poboljšanju uslova života na ovom podneblja“, naglasio je Ljuljđuraj.

Podsjetio je da se SNP u kontinuitetu zalaže da Malesija postane samostalna opština, kao i druge opštine u Crnoj Gori, i pozivamo građane da ne nasijedaju na još jednu prevaru i manipulaciju kada je u pitanju teritorijalni status, jer dok je aktuelni DPS – SDP režim na vlasti, građani Malesije neće dobiti svoju opštinu.

Portal Analitika