Fudbal

VIDEO: Na današnji dan Mesi debitovao za Barselonu

Na današnji dan prije 11 godina Lionel Mesi debitovao je za Barselonu u Primeri, a mnogi u tom slučaju vole da kažu da je ostalo istorija.
VIDEO: Na današnji dan Mesi debitovao za Barselonu
Portal AnalitikaIzvor

Mesi je 16. oktobra 2004. godine ušao umjesto Portugalca Deka u finišu meča gradskog derbija protiv Espanjola. Barsa je na legendarnom ’Možuiku’ savladala domaće minimalnim rezultatom, a Argentinac je na terenu proveo posljednjih osam minuta.

Tada 17-godišnji momak debitovao je nekoliko mjeseci ranije protiv Porta, ali je trener Frank Rajkard odlučio da mu šansu pruži i u zvaničnom meču. 

Jedanaest godina kasnije Lionel Mesi jedan je od malobrojnih igrača koji konkurišu za najboljeg fudbalera u istoriji ove igre. Osvojio je sedam titula u španskom prvenstvu, tri Kupa kralja i šest nacionalnih Superkupova. 

Što se tiče međunarodnih takmičenja, Argentinac u kolekciji ima četiri pehara Lige šampiona, tri UEFA Superkupa i jedan manje trofej sa svjetskih klupskih prvenstava. Oborio je mnoge rekorde i čak četiri puta podizao Zlatnu loptu, posvećenu najboljem na svijetu, a najveći je favorit da to učini još jednom. 

Portal Analitika