Abiznis

TUPONJA: Ako ugovor o Kraljičinoj plaži bude kao prethodni, nećemo ga podržati

Ponovo će se Ugovor o zakupu hotela Kraljičina plaža u Budvi naći pred poslanicima u Parlamentu, ali ukoliko bude identičan sa posljednjim, ni ovoga puta neće dobiti potrebnu podršku kažu za Radio Antena M poslanici SDP-a i Pozitivne Crne Gore.
TUPONJA: Ako ugovor o Kraljičinoj plaži bude kao prethodni, nećemo ga podržati
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Vlada je na jučerašnjoj sjednici prihvatila Aneks ugovora čime je kompaniji Adriatik properties odobreno produženje zakupa sa 30 na 42 godine, kao i smanjenje zagarantovane rente za hotel sa 500.000 na 350.000 eura.

Goran Tuponja iz Pozitivne Crne Gore kaže da je malo iznenađen da je ta tačka uopšte bila na Vladi.

"Nijesam upoznat sa svim detaljima ali kako prenose mediji radi se o identičnom dokumentu koji već nije imao podršku u Skupštini. Da budem iskren ja ukoliko se radi o identičnom dokumentu ne vidim razloga da bilo ko glasa za taj Ugovor“, rekao je Tuponja.

Tuponja kaže da nije imao priliku da vidi novi ugovor.

„Ne niko nas nije konsultovao, znate da smo imali određene kontakte sa investitorom ali kako izgleda novi dokument znamo samo iz medija“, rekao je on.

Iz Vlade je saopšteno takođe, da se prihvata i prijedlog za sticanje prava vlasništva na najviše 66 apartmana i 90 godina zakupa zemljišta ispod apartmana.

Ukoliko je ugovor isti, SDP, neće ga ni ovoga puta podržati  kaže Draginja Vuksanović.

„Ako ima nekih izmjena mi ćemo to studiozno i detaljno razmotriti sa pravne tačke gledišta i dati svoj sud o tome. Ukoliko je ugovor isti kao i posljednji, nemamo o čemu da pričamo“, rekla je ona.

Podsjetimo, poslanici u julu u Skupštini nijesu podržali  Vladinu odluku o Aneksu Ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža. Tada je od 78 poslanika koliko ih je glasalo za bilo 38, protiv 25 i 15 uzdržanih.

Antena M

Portal Analitika