Društvo

BAJIĆ: Zdravstvo je u dubokoj krizi

Dopunski rad poslije radnog vremena ustavna je kategorija svakog građanina, pa čak iako nema saglasnost direktora. Ustav je snažniji od pravnih akata koje donosi kuća, a on dozvoljava dopunski rad ukoliko nije nelegalan. Potpuno je u redu raditi u svojoj struci i registrovanoj ambulanti - rekao je za Pobjedu predsjednik Sindikata doktora medicine u Kliničkom centru dr Predrag Bajić.
BAJIĆ: Zdravstvo je u dubokoj krizi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je osudio suspenziju izabranog doktora beranskog Doma zdravlja, ocijenivši da je ta odluka ishitrena.

Protiv doktorke Doma zdravlja u Beranama u srijedu je pokrenut disciplinski postupak, jer je prilikom inspekcijskog nadzora u PZU „Stupovi“, Zdravstveno-sanitarna inspekcija konstatovala da je pružala zdravstvene usluge, bez saglasnosti o dopunskom radu, koji je, kako su saopštili, u skladu sa Zakonom o radu bila dužna da pribavi od poslodavca.

- Ovaj slučaj vjerovatno će imati epilog na sudu. Odluka da koleginica bude suspendovana je ishitrena. Istina, nijesam u potpunosti upoznat sa slučajem i ne znam da li je to bilo u okviru radnog vremena. Ukoliko nije, dopunski rad je potpuno u redu. Što se tiče saglasnosti, uopšte nijesu jasni kriterijumi na osnovu kojih se ona dobija. Iz ličnog iskustva mogu reći da ja ranije nijesam mogao doći do bivšeg direktora KCCG kako bih dobio saglasnost, jer nijesmo bili u dobrim kolegijalnim odnosima - rekao je dr Bajić.

On tvrdi da je za dobijanje saglasnosti često bitnija lična podobnost, nego stručnost.

Opširnije čitajte u Pobjedi… 

Portal Analitika