Abiznis

Vlada spremna odmah da skine naknadu od sedam centi

Vlada je spremna da odmah nakon objavljivanja u Službenom listu odluke o neustavnosti, iz cijene goriva skine naknadu od sedam centi, piše današnja Pobjeda.
Vlada spremna odmah da skine naknadu od sedam centi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- U Vladi su spremni da odmah nakon objavljivanja odluke o neustavnosti u Službenom listu primijeni odluku, u skladu sa zakonom, bez obzira na obračunski period cijena goriva - rečeno je juče Pobjedi iz Vlade.

Cijene goriva usklađuju se, po formuli, svakih 15 dana, a počinje da važe u ponedjeljak na ponoć. Novi obračunski period je u ponedjeljak na utorak. Iz SNP-a su juče pozvali Ustavni sud da odmah objavi odluku o neustavnosti dopune Vladine uredbe i da snabdjevači obezbijede da građani već od ujutro imaju mogućnost da kupuju jeftinije energente.

Pobjeda nije uspjela juče da sazna kada će odluka Ustavnog suda biti objavljena u Službenom listu Crne Gore, koji izlazi utorkom i četvrkom. Nezvanično, međutim, saznajemo da je teško očekivati, zbog procedure kroz koju treba da prođe, da odluka bude objavljena u utorak - 20. oktobra.

Iz Ministarstva ekonomije Pobjedi je juče - u odgovoru na pitanje kada će i formalno biti iz cijene goriva skinuta naknada od sedam centi - saopšteno da će to uraditi u skladu sa procedurom definisanom zakonom.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Portal Analitika