Društvo

UP: O fizičkom napadu na gej mladića u Beranama obaviješten tužilac

Od gej mladića je uzeta izjava u pisanoj formi, u kojoj je on naveo da mu je nepoznata muška osoba iste večeri u naselju Rudeška krivina, oko 23,40 časova, zadala nekoliko udaraca otvorenom šakom u predjelu lica, dok u izjavi nije naveo da je tom prilikom gubio svijest. Izjava u pisanoj formi je uzeta i od njegovog prijatelja, saopštili su iz Uprave policeij povodom informacije koja je objavljena u medijima da je gej mladića sinoć fizički napala nepoznata muška osoba u Beranama.
UP: O fizičkom napadu na gej mladića u Beranama obaviješten tužilac
Portal AnalitikaIzvor

- Prijavu o događaju je danas, 15. oktobra 2015. godine oko 00,10 časova, prvo putem telefona a zatim i u pisanoj formi, zaprimila policijska službenica zadužena za kontakt sa LGBT zajednicom u Centru bezbjednosti Berane. Ova policijska službenica je, nakon telefonskog kontakta, sačekala gej mladića i njegovog prijatelja u prostorijama CB Berane. Od gej mladića je uzeta izjava u pisanoj formi, u kojoj je on naveo da mu je nepoznata muška osoba iste večeri u naselju Rudeška krivina, oko 23,40 časova, zadala nekoliko udaraca otvorenom šakom u predjelu lica, dok u izjavi nije naveo da je tom prilikom gubio svijest. Izjava u pisanoj formi je uzeta i od njegovog prijatelja - navodi se u saopštenju UP.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama.

Službenici CB Berane preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju lica koje je napalo gej mladića, kao i na rasvjetljavanju cjelokupnog događaja.

Uprava policije MUP-a u radu i djelovanju štiti ljudska prava i slobode, sa posebnim senzibilitetom prema ranjivim grupama među kojima je i LGBT  zajednica. Ukoliko gej mladić uloži primjedbu na, kako je u medijima prenijeto, tretman od strane policijskih službenika u prostorijama CB Berane, njegovi navodi će svakako biti ispitani.

 

Portal Analitika