Društvo

Ministarstvo osudilo uvrede koje su upućene poslanicama ispred Skupštine

Ovakvi primjeri neadekvatnog ponašanja neminovno narušavaju napore koje svi zajedno ulažemo da bi se građani/ke osjećali ravnopravnim u našem društvu. Ministarstvo osuđuje svaki govor mržnje koji za cilj ima izazivanje negativnih posledica u vidu marginalizacije pojedinca ili grupeu zavisnosti od njegovog/njihovog ličnog svojstva ili pripadnosti, navodi se u reagovanju Ministarstva za ljudska i manjinsk prava povodom uvreda koje su tokom jučerašnjeg dana ispred zgrade Skupštine Crne Gore upućene poslanicima/ama Skupštine od strane učesnika/ca protesta, te izoštrenih uvreda po osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti.
Ministarstvo osudilo uvrede koje su upućene poslanicama ispred Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

- Ne smijemo dozvoliti da sve što je učinjeno u oblasti jačanja tolerencije ostane dio jedne priče a ne stvarnost u kojoj živimo i koju unapređujemo u cilju uzajamnog poštovanja. Tolerisanje ovakvih oblika ponašanja , opasno je i predstavlja primjer nedemokratske prakse. Ministartsvo za ljudska i manjinska prava promoviše principe poštovanja ljudskih prava i sloboda svih građana/ki Crne Gore i naglašava značaj antidiskriminacione politike. Unapređenje i zaštita, a najprije poštovanje osnovnih ljudskih prava i sloboda je test koji je svako od nas dužan da položi sa najvišom ocjenom.  Poštujmo prava drugih ljudi kao što poštujemo svoja - naveli su iz Ministarstva.

Oni su pozvali sve građane/ke na veći stepen odgovornosti i poštovanje osnovnih ljudskih prava. Javna riječ treba da bude u funkciji zaštite ljudskih prava, a ne suprotno.

Portal Analitika